Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen hatást vált ki az, ha...

Milyen hatást vált ki az, ha valaki ilyen régimódi stílusban beszél a fiatal kora ellenére?

Figyelt kérdés
Szóval ha valaki olyan szavakat használ fiatal kora ellenére, mint a vala, egykoron, leend, minő gyalázat, eljövend, lévén, mentül inkább, megállott, továbbá minden dolgot a régies nevén nevez, még ha hosszabb és nehezebb is kimondani. Amúgy full okos és emellett szerény emberről van szó.
2016. júl. 13. 10:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem az érthetőségről beszéltem.... mindegy...
2016. júl. 13. 17:13
 22/28 anonim ***** válasza:
84%

"Magam is másképp fogalmazok, mint az átlag - csupán csak azért, mert sok szónak sok rokon értelmű változatát ismerem, és nem tűzdelem tele a mondandóm trágár szavakkal."

És megkérdezhetem, hogy a "csupán csak"-ot ezek közül pontosan melyik megfontolásból alkalmazod?

Csak mert ez egész egyszerűen nyelvtanilag helytelen, de kíváncsian várom a magyarázatot, mert általában minden hibára találnak valamit itt az emberek. :)

Végső soron, ha már semmi más nincs, akkor szokott előjönni, hogy "vidéken így mondjuk", vagy "határon túli vagyok".

2016. júl. 13. 23:10
 23/28 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló: figyelmetlen voltam. :) Jobban belegondolva, ez tényleg helytelen.
2016. júl. 14. 00:13
 24/28 anonim ***** válasza:
A magyar nyelvben régen voltak hasonló nyelvtani szerkezetek, mint az angolban a past continuous, meg hasonlók. Továbbá a magyar nyelvben is lehetséges képezni passzív szóalakokat, kifejezéseket. Ha ezt jól alkalmazzák, kifejezetten kellemes benyomást is tud kelteni, kiemelkedő intelligenciára vall. Mindazonáltal változatos megfogalmazást tesz lehetővé, vagy legalábbis esztétikusabb, mint a lol, wow, lávcsi, üdcsi, meg hasonló modern rövid tyúxarok.
2016. júl. 14. 08:00
 25/28 anonim ***** válasza:
44%

"Utolsó válaszoló: figyelmetlen voltam. :) Jobban belegondolva, ez tényleg helytelen."

Amíg nem "de viszont", addig megbocsátható. :)

2016. júl. 14. 10:11
 26/28 anonim ***** válasza:

Nem vall semmilyen intelligenciára.

Tudom, csak én ismerem Alekoszt, de kiváló példája a választékosan ostoba embernek.

Rengeteg olyan ember van, aki hallott "nagy" szavakat, és rosszul használja őket.

2016. júl. 14. 11:25
 27/28 Inessential ***** válasza:

Nem szimpatikus.

Egyáltalán nem gondolnám azt, hogy ez valami nagyobb intelligenciára vallana.

Én ismerem Alekoszt és ő tényleg jó példa erre.

2016. júl. 14. 15:01
 28/28 anonim ***** válasza:

"Amíg nem "de viszont", addig megbocsátható. :)"

A "de viszont" helytelensége egy ezer éves urban legend.

[link]

2016. júl. 14. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!