Milyen hatást vált ki az, ha valaki ilyen régimódi stílusban beszél a fiatal kora ellenére?
"Magam is másképp fogalmazok, mint az átlag - csupán csak azért, mert sok szónak sok rokon értelmű változatát ismerem, és nem tűzdelem tele a mondandóm trágár szavakkal."
És megkérdezhetem, hogy a "csupán csak"-ot ezek közül pontosan melyik megfontolásból alkalmazod?
Csak mert ez egész egyszerűen nyelvtanilag helytelen, de kíváncsian várom a magyarázatot, mert általában minden hibára találnak valamit itt az emberek. :)
Végső soron, ha már semmi más nincs, akkor szokott előjönni, hogy "vidéken így mondjuk", vagy "határon túli vagyok".
"Utolsó válaszoló: figyelmetlen voltam. :) Jobban belegondolva, ez tényleg helytelen."
Amíg nem "de viszont", addig megbocsátható. :)
Nem vall semmilyen intelligenciára.
Tudom, csak én ismerem Alekoszt, de kiváló példája a választékosan ostoba embernek.
Rengeteg olyan ember van, aki hallott "nagy" szavakat, és rosszul használja őket.
Nem szimpatikus.
Egyáltalán nem gondolnám azt, hogy ez valami nagyobb intelligenciára vallana.
Én ismerem Alekoszt és ő tényleg jó példa erre.
"Amíg nem "de viszont", addig megbocsátható. :)"
A "de viszont" helytelensége egy ezer éves urban legend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!