Azoknak a nőknek akiknek igényük van arra, hogy helyesen írjon a férfi, és e szerint választanak, mi van akkor ha elüti véletlen, akkor az egész kapcsolatnak lőttek?
Én nagyon helyesírás-mániás vagyok, de a kisebb hibákon nem akadok fent. Ha valaki következetesen hibásan, rossz stílusban ír, és mondjuk mentsége sincsen rá, olyan érzés, mintha valaki nálam sokkal butábbal beszélgetnék, és alapjáraton mindenki intellektuális társat keres. Lehet, élőszóban beszélgetnék vele, és bármit bárhogyan lehet kompenzálni, viszont benyomás szintjén nem árt helyesen írni, főleg, ha a partnered igényes erre. Nyilván te is tudod, hogy itt nem ékezetekről meg elütésekről van szó, amit mindenki csinál.
És persze, ha diszlexiás az illető, akkor tudom, hogy nem azért nem tud helyesen írni, mert buta. Általánosságban viszont a durván rossz helyesírás olvasatlanságra, műveletlenségre utalhat.
Ha valaki valakinek tényleg szimpi, akkor nem fogja azt a személyt ilyen vacak miatt elutasítani. Pl párommal évek óta együtt vagyunk. Az esze helyén van s szeretem is s elnézem neki a diszgráfiai gondjait. Ha meg olyan helyre ír ahol számít, akkor szól s átnézem.
Hülye lennék eldobni életem párját ilyen apró dolog miatt. + senki se tökéletes!
Pl telóról énis lusta vagyok ékezeteket írni, de pár szóra oda figyelek pl: még és meg...stb
Ha valakit így pattintanak le az lehet, hogy az illető nem akarja a másikat szemtől szembe elutasítani s ez a gyenge kifogás. (énis voltam úgy tizenévesen, hogy nem mertem megmondani srácnak "jó veled dumálni, kedves vagy stb de külsőre nem vagy számomra vonzó")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!