Miért vagyok ilyen fura, mikor beszélek?
Nincs benne elég gyakorlatod. Összeszeded magad és a gondolataidat, megfigyeled mások viselkedését -a megfelelő alanyét-. Nekem is ilyen volt még kiskoromban, abban sem volt gyakorlatom, hogy fizetni tudjak a pénztárosnak, mivel azelőtt mindig édesanyámmal jártam boltba.
Ma már egyáltalán nem okoz gondot, hogy precízen kifejezzem a véleményem, vagy információt kérjek bárkitől utcán / boltban / buszon / egyetemen.
Velem is ugyan ez van mert zárkózottabb típus vagyok és nem beszélek sokat! :D
18/F
Same...ez lámpaláz és utálom, de mostanában egyre bátrabb vagyok
szedd össze magad, gondold át a mondataidat, lassan beszélj...nekem is így csillapult:D
Félénkség,lámpaláz "jelei".:)
Picit visszahúzódsz ilyenkor.
De beszédgyakorlással (furán hangozhat,de esetleg tükör előtti artikulálás egy jó "gyakorlás" erre),illetve picivel hangosabb beszéddel (nem rögtön,majd folyamatosan,ahogy jön!:) add meg az időt hozzá) javulhat a helyzet,révén hogy ezekkel szerzel magadnak egy kis + önbizalmat!:)
Illetve hogyha étteremben (stb ilyen helyeken) vagy,tudd,és tudatosítsd hogy mit szeretnél majd mondani/kérni/rendelni.Eleinte még lehet elcsuklik majd a hangod,de egy idő után az,hogy tudni fogod mit szeretnél,magadban már megfogalmaztad,segíteni fogsz,és nem fog beleakadni a nyelved az egészbe!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!