Olyan nagy mértékben vagyok szarkasztikus, hogy az embertársaimat zavarja. Mit tegyek?
Sohasem ment direktbe ez a szarkazmus meg irónia használat, így szoktam meg és így kommunikálunk a legjobb barátommal is. Egy éve viszont elkezdtek negatív visszajelzéseket adni az ismerõseim egymástól függetlenül és kezdem úgy érezni, hogy vmi nincs rendben velem (mert már ügyelek is arra h mit mondok, még így is mondják). Ez annyira nem is érdekelne, de még az osztályfõnökeim és egyéb idõsebb emberek is el- elbeszélgetnek velem, nyilván szerintük sem normális ez a viselkedés. Pszichológushoz elkezdtem járni, de mondta már az elsõ alkalommal hogy semmi bajom.
Mit csináljak? Valóban meg kell változnom? És ha igen, hogy tudnék?
Köszi 16
Szerintem normálisan nincs olyan, hogy valaki "csak szarkasztikusan" beszéljen, vagy olyan hogy "szarkasztikus személyiség".
Egyszerűen szarkasztikusan reagálsz le eseményeket, amiket olyannak látsz, hogy azt kapják.
Ha válogatás nélkül mindenre ugyanúgy reagálsz, az szerintem hülyeség.
És ez nem csak a szarkasztikussággal van így, ugyanúgy lehet kritizálni egy "kedves embert", aki kivétel nélkül mindent "imád", mindenre szeretetteljesen reagál, még olyan helyzetekben is, amikor talán nem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!