Nektek van olyan szó a szókincsetekben, amit valamiért rosszul tanultatok meg és azóta is úgy hivjátok? Ha igen, mi az?
Én ma jöttem rá, hogy a kenyér vége, amit én 18 éve csak kenyér DUMBÓNAK hivok, igazából kenyér dumó lenne :"D Kisebb koromban mindig hallottam, hogy anyukám dumónak hivja, és szerintem az elefántos rajzfilm miatt hallottam dumbónak, úgyhogy azóta is igy hivom...És ma valahogy rákerestem éa neten és megtudtam az igazságot..
Meg a máglyarakást is mágiarakásnak értettem és azóta is úgy mondom, már nehéz lenne átszokni a helyesre, meg szerintem jobban is hangzik úgy, ahogy én hivom XD
A dumóról sose hallottam... A mágiarakást én is szeretem, mennyivel különlegesebb már így, ezt nem tartom hibának :D Bár szerintem én sejtettem, hogy máglyarakás, de akkor is mágiarakásnak hangzott és meg is tetszett. Vegyesen használom.
Biztos van ilyen, de most nem ugrik be. De inkább direkt torzítok. Rengeteg szavunk van a párommal, amit kizárólag torzítva használunk, mert úgy egyedibb és poénosabb. Elég játékosak vagyunk. De ha eszembe jut valami, majd beírom.
Én huszonvalahány évig hittem azt, hogy a tősgyökeres az törzsgyökeres. :S
De a koreográfiát is koerográfiának hívom a mai napig... Nem bírom megszokni a helyes formát.
Ezt a dumó szót meg most hallom életemben először! Ez valami tájnyelvi szó? Nálunk a kenyér végére azt, mondják, hogy a kenyér csücske.
30/N
Igen nálunk a pizsama az pizsoma.
Hát igen. Nameg valamiért kialakult, hogy egy csomó szót amibe m betű van azt n re kicserélem. Pl enber 😂😂
Földrajz órán kiokítottak, szóval már nem úgy használom:
-Hajdú-Bihar megyét mindig Hajdú-Viharnak értettem (ebbe több értelmet láttam mint a Bihar)
-Greenwich "rendesen" [Grín][Vhics]-nek ejtettem, mert így tanultam meg e két szó ejtését külön-külön még alsóba, szóval miért is mondanám máshogy?xD
Ez a kettő jutott eszembe de biztos van még több is, ha eszembe jut rádírok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!