Elvesztettem eletem ertelmet, nincs eletcelom, mit tegyek?
Figyelt kérdés
1 dolog hianyzott az eletembol, a SZERELEM. Megismertem par eve valakit, azt hittem, hogy erdeklem ot, mivel kozeledett is, de 9 honapja van valakije. Remeltem, hogy nem szerelmes, de ugy nez ki, hogy az. Egy vilag tort ossze bennem, a legrosszabb pedig az, hogy nem tudom elfelejteni ot. Csak szenvedek. Neha jobb kicsit, neha rosszabb. Nincs eletcelom, o volt eddig az, minden, amit tettem azert volt, hogy tetszedjek neki, de semmi. Remenytelen...2016. jún. 28. 10:37
11/15 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy nem vagyok senkie... ez a legrosszabb...
2016. jún. 28. 11:01
12/15 anonim válasza:
Nem felejteni nem tudsz, hanem félsz. Félsz az újabb megmérettetéstől. Félsz az újabb csalódástól. És legfőképp: félsz elveszteni az életed ÉRTELMÉT, mert azzal -úgy érzed- az életedet veszíted el. Egyszer józan pillanatodban vedd át logikailag, hogy ha elveszíted őt akkor valóban belehalsz-e. Úgy akarsz-e élni, hogy 70 évesen is a 20 éves kori szerelmed után sírsz. Akarsz-e boldog lenni, vagy nem és jó Neked, ha a saját szenvedésedben fürdesz. Furcsa, de kezdj el logikusan gondolkodni legalább néha erről és szép lassan az érzelmeid is tudnak változni. Az élet értelme nem lehet egy másik ember. De még maga a szerelem sem. Szinte biztos vagyok benne, hogy hiányzik még valami az életedből. És ez a valami az önszeretet/önbecsülés. Ezért volt egyetlen célod egy és csakis egyetlen másik embernek tetszeni. Aki ilyen célt tűz ki az kivétel nélkül csalódni fog. És ez így is van jól (bármennyire fáj). Mert nem élhetünk másért. Tehetünk jót másoknak, akarhatunk tetszeni másoknak, de nem függhetünk egyvalakitől és nem lehet egyetlen valaki az életünk értelme.
13/15 anonim válasza:
ja igen: az ismerkedés nem segít, mert megint csak külső emberben keresed a boldogságot, ami bent van. Mások hozzásegíthetnek, adhatnak valamilyen pluszt, de megtalálni, megtartani Neked kell.
14/15 anonim válasza:
"Az ember látványától hányingerem van! A szerelem - két nyálka találkája. Minden érzelem a mirigyek nyomorából meríti a maga abszolútumát. Nemességet ne keress, csak a lét tagadásában, csak az eltörölt tájak felett lebegő mosolyban."
-Emil Cioran
15/15 anonim válasza:
Életed értelme nem egy személy. Életed értelme egy folyamat. Nem tudod elveszteni.
Olvasd el kérdésed... Saját magadért kell változni úgy, ezzel minden normális normának is "tetszedj".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!