Miért jó Magyarország ellen szurkolni?
Aki azt mondja, hogy nem szereti/érti a focit, ezért nem érdekli az eredmény, azt megértem. Akit már zavarja a sok focis cucc amit 2 hét alatt az arcukba toltunk, azt megértem. Akit zavar, hogy leállt párszor a forgalom, azt megértem. Akit zavar, hogy nem kórházakat építettünk, azt megértem.
De azt, aki csak azért a másik csapatnak szurkol (jelenesetben Belgium), mert a magyaroknak szurkolni túl divatos lett mostanában, és hú de jó lenne facebookon oltogatni a magyar drukkereket, hogy "milyen sz. r a magyar csapat, hajrá belgium, látjátok én megmondtam, semmit nem érnek a magyarok", azt egyszerűen nem tudom megérteni.. Ez mi a rákért jó az embereknek? Boldogság tölti el őket, ha idegesíthetnek másokat? Azt totálisan megértem, aki esetleg belga felmenőkkel rendelkezik, de itt lakik és belgának érzi magát, ezért a belgáknak szurkol, de az olyan embereket végképp nem értem, akik nem egy konkrét csapatnak szurkolnak, hanem mindig az ellenfelünk..
Miért jó ez?
Lehet vannak logikai bökkenők a szövegemben, de elég nagy érzelemviharom van, remélem a kérdés lényege érthető.
"Soha nem tartottam magam magyarnak."
És? most ezzel mit csináljunk? A több mint 7 milliárdból sokan nem magyarok.
Amondó vagyok:
legyen mindenki boldog a saját identitásával, minden virág virágozzék!
igenis, 22-es! Érettem! elég rég óta megy ez a magyarokkal szemben, amit már Petőfi írt:
"Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!"
én is nagyon szeretem a verseket- és ha nincs nyugodt körülmény, bevetem magam a könyvtárba, és ott olvasok. Meg egy kicsit megedződtem, akár a tömött buszon is tudok elmélyülten olvasni:D Sajnálom, aki a körúton lakik, nehéz lehet, álmát is zavarja a forgalom zaja.
Egy zen történetet mesélek még:
-Mester!- szólt a tanítvány- mikor elmélyedek végre a meditációban, mindig leereszkedik egy pók, és nagyon megzavarja az elmémet.
-Nahát! Itt egy toll, legközelebb rajzolj egy keresztet a pók hátára - mondta a mester
És a tanítvány úgy is tett. De mikor jobban megnézte utána, a saját pocakjára rajzolta a keresztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!