Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van, hogy a legtöbb...

Miért van, hogy a legtöbb ember nem hajlandó a békülésre és a problémák megbeszélésére?

Figyelt kérdés
Mostanság rengeteget filóztam ezen a dolgon. Tavaly nekem is volt egy dolog, összevesztem az egyik ismerősömmel, de szerettem volna lépni, hogy rendezzük a dolgot, írtam neki, de ő úgy döntött, hogy nem szeretne foglalkozni a dologgal. Szerinte, ha egyszer összevesznek az emberek, akkor onnantól nincs miről beszélgetni. Én viszont úgy gondolom, hogy mindent meg lehet beszélni kulturált emberek módjára. Mások miért nem gondolják így?

2016. jún. 24. 08:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

"Szerinte, ha egyszer összevesznek az emberek, akkor onnantól nincs miről beszélgetni."

Olyan emberek is vannak, akik egyszerűen csak nem tudják túltenni magukat a bennük hagyott szálkákban, ha olyan dolgot tettek velük, ami teljesen felkavarta őket, és onnantól kezdve rosszul érzik magukat a bántó ember közelében.

Szóval ez a harag-állapot nem föltétlenül valami döntés kérdése.

Az is lehet, hogy nem vagy olyan rémes ember, akivel "így kellene bánni", talán nem vagy rossz indulatú, vagy ilyenek, de ha nem érzi jól magát veled valamiért, az az ő döntése. Ami nem csak üres döntés, hanem belülről jön:))

Abban igazad lehet, hogy egy adott pontig lehet beszélni. Pl. attól, hogy nem vagyok barátságos viszonyban valakivel, még nem fogom megrögzötten éreztetni a viselkedésemmel, hogy bajom van vele.

Aki ezt teszi, azzal még meglehet beszéni azt, hogy mi zavarja annyira, hogy kikellett töltenie a haragját rajtad.

A másik oldala ennek, hogy az általad felvetett "megbeszélés" eshetősége NEM csak abból áll, hogy te magyarázkodsz, ő meg hallgatja.

Sok ember akkor nem szívesen beszél problémákról másokkal, amikor eleve azt tapasztalja, hogy a másik nem érti az álláspontot, a sajátját meg hiába taglalja!!!

Csak akkor beszélek veled, ha elmondom a véleményem, és rajtad is kezdésből látom, hogy megérted az enyémet, arra a beszélgetésre nem leszek kíváncsi, amikor a magadét hajtogatod és magyarázol:)

2016. júl. 31. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!