Miért van az, hogy ha valaki nem elfogadó a saját hülyeségéből kövér emberekkel, akkor az azonnal le van hurrogva? Szerintem abszolút nem attraktív.
Az a baj, hogy az orvosok megbuktak egészségmegőrzés szempontjából. Elég elmenni egy háziorvoshoz, javarészük pl hasmenés-hányás esetén ropit meg HT kekszet ajánl, meg trappista sajtot. Tényleg lololol? Egy legyengült szervezetnek valóban ilyen "csúcsüzemanyagra" lenne szüksége? Ráadásul az átlagember az orvoshoz jár "mozgás" meg kajaügyben, illetve egészségmegőrzés dolgában őt kérdezi, és hát lássuk be, csúfosan megbukott az egész. Ráadásul a dokik nagyrészéről nem az egészség sugárzik, arról meg ne is beszéljünk, hogy kb orvost nem láttam, akinek elfogadható fizikuma lett volna, ezzel nem azt mondom, hogy nincs, de elenyészőek az arányok. És itt nem kigyúrtra gondolok, hanem olyanra, aki mondjuk tud egy kicsit futni, le tud evezni pár km-t, meg tud csinálni 20 SZABÁLYOS fekvőt meg mondjuk 7-8 strict pullopot, vagy 20 szabályos testsúlyos guggolást... nem olyan nagy dolgok ezek ám, gondolom ebben kiegyezhetünk.
A koleszteringyógyszereket el kell valahogy adni, szóval ezért van a nagy háború a koleszterin ellen. Azt persze elmondhatjuk, hogy az átlagember ha zsírt is visz be, leginkább szutyok minőségű zsírokat ill olajokat visz be, pl napraforgóolaj, repceolaj, margarin és társai. Mert ugye """védi a szívet""", meg ráma a "szívbarát margarin" xdxd. Ezekkel van a gond, és nem a sertészsírral. Persze ha egy alapból évek alatt szétbombázott testbe küldöd be, akkor lehet csinál valami parát.
A liszttel kis mennyiségben nem hinném, hogy probléma lenne, hacsak nem vagy érzékeny rá,de napi renszerességet nem kéne csinálni belőle. Ráadásul a nagyobb gond szerintem az, hogy egy átlag kenyérben nem csak liszt meg élesztő és víz van, hanem áll vagy 20 összetevőből (ökölszabályom: ha valami rajta van a csomagoláson, amiről tudom, hogy egészségtelen, vagy pusztán csak nem ismerem, hogy mi az, akkor nem veszem meg, max ha csalónap van, ami ritkán van, és akkor is inkább magamnak sütök nasikát).
Magyarok iszonyat krumplisak, én nem bánom, heti 1x szoktam kb enni. Szerintem itt is fontos a balansz, mint az élet minden területén. Nagyon sok hóbort volt már, ezt edd és ezt ne edd, így csináld és úgy csináld, de a legtöbb szélsőségről kiderült, hogy valami para van vele pl Atkins, ketosisos témák etc. Pl én évekig csirkerizseztem és utána jöttem rá, hogy miylen szarul is voltam tőle, amikor áttértem egy balanszáltabb étrendre, amiben van egy csomó zsír pl. Még a libidóm is a jó irányba változott tőle.
És fontosnak tartom azt, hogy az ember képezze magát hiteles forrásokból és tesztelgessen különböző étrendeket önmagán, hallgasson a testére és ne ellenkezzen neki, egy idő után helyreáll a rend, és pl nem kell b@ szkódni kaja méregetéssel, hanem érzed, hogy mennyit kell enned és mit kell enned.
Egy valami viszont biztos igaz: kerüld a sok cukrot(barnacukor is ugyanaz), a margarint, különböző növényi olajokat(repce, naprfrg főleg), minden mestterséges szart, köztük az édesítőszereket is. Mert nem minden kalória egyenlő.
Jó kérdés. Én néha-néha használom, de nem túl sokat. Smoothieba 2-3 csepp és kész.
Én méz-párti vagyok, sokak szerint ez is cukor, de egyértelműen nem olyan, mint a kristálycukor vagy bármilyen más cukor. Ezt a természet adta, az emberek több ezer éve eszik, volt idő hozzászokni. Nem viszem túlzásba, reggel 1 kávéskanál a kávémba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!