Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek idegesítő vagy...

Szerintetek idegesítő vagy beképzelt dolog, ha valaki az "elvont" "művész" vagy a "művészlélek" szóval jellemzi önmagát?

Figyelt kérdés
2016. jún. 14. 17:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%

Én ha írok verseket (művészi szinten, és értéke is van, aki nem hiszi az csak kötekedjen nyugodtan), irodalmi alkotásokat, rajzolok és festek, nevezhetem magam művészléleknek?

Ja, csak vicceltem, egyébként miért lenne beképzelt? Vagy idegesítő? Én sose használtam, más használja rám, olyan aki olvassa az alkotásaimat, és a végére kiderült, hogy ez egy velem született tehetség. Ez a hobbim, ebbe folyton minden örömöm és bolgogságom.

Most, ha beképzeltnek találsz, vagy netalán idegesítőnek, akkor tessék pontozz le nyugodtan.

De véleményem szerint nem vagyok beképzelt, és szerintem mások is ezt mondják rólam.

2016. jún. 15. 14:06
 12/19 veterán vas ***** válasza:
67%

Tényleg idegesítő, de manapság ez a trend.

Ha valaki összemázol a papírlapot az már egyből festőművésznek képzeli magát. (főleg, ha rajta kívül senki sem érti, hogy mi van a képen)

De ugyan így "mesterszakács"-nak gondolja magát, aki egy hétköznapi vacsorát összeüt a konyhájában, vagy "autóversenyző", ha már gyorsabban hazaér,a telekről mint a szomszéd 70 éves Pistabácsi az ezerkettes ladával.

Ilyen világot élünk. :(

2016. jún. 15. 17:20
 13/19 A kérdező kommentje:

Senkit nem fogok lepontozni, bátran lehettek őszinték.

Az viszont nagyon meglep, hogy miért kezdik el mesélni az emberek, hogy miben ügyesek, miért elvontak, vagy "miért mondják rájuk mások". Miért van ez az önigazolási kényszer?

2016. jún. 17. 00:40
 14/19 anonim ***** válasza:
17%

Nekem bejönnek a művészlelkek. Művésznek az nevezze magát, aki valamit csinál is, művészlélek az is lehet, aki érdeklődik utána.

Az elvont szerintem nem egy pozitív jelző, nem értem, miért mondják magukra.

2016. jún. 17. 17:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkozz úgy, hogy ez most pont olyan, mint amikor valaki matematikával foglalkozik (nem magas szinten), és Matematikusnak nevezi magát, minden esetben idegesítő, akár Ügyészről, Geológusról, Teológusról legyen szó, akik nem túl fejlettek a saját területükön, de önfényezésképp így nevezik magukat.

Biztos nagyon büszke lennék, ha kicsit odadugnám az orrom, és csillagászattal foglalkoznék, és arról álmodoznék, hogy felfogok fedezni egy új bolygot, csak mert kézbe vettem egy olyan könyvet.

Számomra az, hogy "művészlélek", önmagában az égvilágon semmit sem mond, nagyon lapos, üres fogalom.

Ha tágabban lehet egy ember kapcsán beszélni arról, hogy mitől érzi magát művésznek, milyen jelentősége van annak, amit csinál, mitől különleges és hiteles, akkor az már egy belső tartalom.

Eleve eszedbe se jusson jelentőséget adni egy címkének. Egy ilyen "művésszel" inkább beszélgess el arról, hogy mit fejez ki, vagy csak mit akar kifejezni?

Ha a válasz egy kínos csönd, akkor az annyi:))

2016. aug. 31. 21:49
 16/19 anonim ***** válasza:
49%
Engem mindenképpen idegesít, tizenévesek (én is az vagyok) esetében talán még jobban.
2019. jún. 23. 12:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Én írok, és a visszajelzések, szakmai versenyek alapján nem rosszul. Mégse mondanám magamra, hogy művészlélek. Kicsit olyan fogalom ez, amit már lejárattak sokan. Itt nem arról van szó, hogy senki sem tényleg művészlélek, meg senki sem igazi lélek. Hanem arról, hogy ha valaki tényleg ír/zenél/szobrokat farag/fest stb. akkor állati nevetséges látni, ahogy valaki, aki amúgy nem művész, megpróbálja eladni magát meg nem értett művészként. Szerintem ez a fogalom olyasmi, amit tinédzserek mondanak magukra, amikor kívülállónak akarnak látszani, közben művésznek lenni, nem olyan fura azért. A művészek nem a padláson a sötétben csontokat vetve kapnak ihletet (persze ez túlzás), ahogy egyesek elképzelik. Olyan értelemben nyilván lehet valaki művészlélek, hogy érdekes dolgokat vesz észre, érdekes fejezi ki magát stb. De tapasztalatom szerint aki ilyet mond magára, nem ilyen. Itt is ha megnézed a kérdéseket, csomó olyan vagy, hogy "hol találok olyat, aki hasonlóan művészlélek". Aztán kiderül, hogy csak szeret múzeumba járni. Vagy "olyan filozofálgatós vagyok". Az ilyen emberek általában azt tartják nagy filozofálásnak, hogy vajon a krokodil vagy a gyilkos bálna nyerne egy küzdelemben. Természetesen tiszt. kiv., de ez a tapasztalatom. Kicsit mint amikor egy tini azzal akar menősködni, hogy sátánista. Az is olyan, hogy sose láttam még igazi sátánistát, csak pár tinit, aki ezzel szórakozott. Szóval én még olyat nem hallottam, hogy egy Tóth Krisztina vagy egy Lackfi János azt mondta volna egy interjúban, hogy ő mekkora művészlélek. De van,akiről ez fennmaradt: Füst Milán állítólag tette így az agyát. Meg Oscar Wilde. de őket saját koruk is pózernek tartotta (és ennek nincs köze a műveik színvonalához).

Ez a válasz is jó példa erre:

"Az a gáz, ha önmagát kell így aposztrofálnia (csak hogy megfelelően elvont legyek :-P)" A szofisztikált beszédben semmi elvont nincs, bár a válaszoló válaszával egyetértek.

Arra is hasonlít, amikor a "bölcsészek" meg a "mérnökök" összevesznek, hogy melyikük az okosabb. Pedig ha egyetemista vagy, még nem vagy mérnök (bölcsész se, de az olyan fura szó, arról nem is tudom, mikor vagy :D ). Szóval ha egy 5 éves egyetem 2. évét csinálod, és mérnök AKARSZ lenni, elég butaság írogatni, hogy "én mérnök vagyok, tudom". Ez a művészes dolog is kábé ilyen.

10-es vagyok.

2019. jún. 23. 18:54
 18/19 anonim ***** válasza:
*senki sem igazi művész, bocsánat
2019. jún. 23. 18:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Bocsi az elírásokért.
2019. jún. 23. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!