Ha adok egy hajléktalannak pl egy kis üveg alkoholt mert kinézi a kezemből és megsajnálom, az jó vagy rossz gesztus?
Én nagyon ritkán adok pénzt hajléktalanoknak. Régen adtam, de amikor többször észrevettem, hogy a megkapott pénz 2 percig sincs a zsebében és nem azért mert elrohant volna piát vagy kaját venni, hanem mert nem sokkal az adakozásom után megjelent két cigány akiknek rögtön oda is adta az összes pénzt ami nála volt. Ezt nagyon sokszor tapasztaltuk. Az egyik hajléktalant meg is kérdeztem, hogy kényszerítik a koldulásra, de közölte, hogy nem..Később tőle is elvették.
Azt is észrevettük, hogy sok nőnél a város különböző kerületében ugyanaz a plakát van a kezében nagyjából olyan szöveggel, hogy segítsenek rajta mert beteg és egyedül nevel 3-4 gyereket. Szóról szóra megegyezett a szöveg minden nőnél.
De átéltem azt is amikor 2 gyerek koldult, hogy éheznek, a tesómmal bementünk a boltba, kaját vettünk, üdítőt vettünk, sütit vettünk, majd amikor oda adtuk nekik, hogy egyenek, finom mind (meleg pékáruk, szendvicsek) a 10 év körüli fiú a földhöz vágta, és ordenáré stílusban ordított, hogy a pénzt adjuk B+ ne zabát! Majd ők vesznek amit akarnak.
Na azóta nem adakozom. Sőt másoknak is mondom, hogy nagyon nézzék meg kinek adakoznak, mert nagyon sokszor a striciket támogatják jó szándékból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!