Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nárcisztikus személyiségzavar...

Nárcisztikus személyiségzavar után van élet?

Figyelt kérdés

Olyanok vèlemènyère lennèk kìváncsi, akik ilyen kapcsolatban èltek, mennyi idő kiheverni egy ilyen párkapcsolatot.

Nem a hiú ès bekèpzelt emberekre gondolok, hanem a kóros ès pusztìtó szemèlyisègzavarra.

Esetleg olyanok vèlemènyère is akik ilyen emberrel èlnek együtt...

#párkapcsolat #csalás #nárcizmus #túlèlès #következmèny
2016. jún. 3. 17:41
1 2 3 4
 31/34 anonim válasza:

Előző vagyok. Esetleg hogy fizikailag bántani akar majd? Szóban már megígérte, hogy úgy összever, hogy beledöglök

Meg egyszer le is írta, hogy megver

2016. nov. 28. 09:43
 32/34 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, vannak közös pontok ezekben a betegekben.

Kiszámíthatóak az tény és való. De vannak olyan feltételek amitől minden eset egyedivé válik!

Attól függ, hogy mennyire "intelligens", és mennyire vagy hasznos számára! Van-e gyerek aminek a tényével nagyon szeretnek visszaélni. Mivel képtelenek a szeretetre, ezért a gyerekeiket sem tudják szeretni!!!!!! Ez nagyon a szemed előtt kell tartanod!! Ők csak azért akarnak gyereket, hogy a fantasztikusságukat ezzel is erősíthessék, és, hogy elmesélhessék az ismerősöknek, hogy milyen jó szülők! A gyerekeiket is képesek HASZNÁLNI! Szóval ha gyerek van arra készülj fel, hogy azzal is zsarolni fog, mindenféle szégyenérzet és VALÓSÁGALAP nélkül! Ez szem előtt kell tartanom, ha az önbecsülésedről van szó! Mert arra nagyon nagy szükség lesz ahhoz, hogy ki tudj lépni. Át kell látnod, hogy nincs igaza. Bármennyire is úgy tűnhet, mert ugye a manipulálás mesterei!

Ha már a levegőben lóg a verés, akkor lehet, hogy a "pszihopata" kategóriába tartozik( ugye nem azok akiket a filmeken látunk). Ha nárcisztikus, akkor addig nem fog megverni, amíg fontos a hírneve, hogy milyen posztot tölt be az ismerősök körében... De minden eset más lehet....

Ha tökéletesen el akarsz tűnni az életéből akkor arra rá kell készülni, és ez a legnehezebb. Úgy lelépni, hogy bebiztosítod magad/magatokat!!!!!! Ugyanis zaklatni fog, mert az ő tulajdonának hisz, aki nem léphet le csak úgy. Mert az azt jelenti a számára, hogy nem elég okos ahhoz, hogy birtokoljon.... támadás az egója ellen=a legnagyobb büntetést érdemled szerinte....

Annak a menete általában úgy zajlik, hogy először próbál visszacsábítani, ugye azt már kigyakorolta... ilyen olyan szavakkal, talán egy két látszólag pozitív tett is lesz közte, aztán hirtelen "teljesen véletlenül(!!!!!)" tele lesz az élete "katasztrófákkal" amiben persze ő az áldozat, és csak te tudsz neki segíteni, senki más...

Ennek a kimenetelei olyan mint a viccek neten: amikor megkérdezi a nő: Drágám szerinted kövér vagyok?

Bármit teszel csapda!!! Ha segítesz neki, behódoltál, újra megkapott, ha nem segítesz és elhagyod, akkor egy utolsó szemét vagy mert őt a legnagyobb bajban magára hagyod.... Ehhez nagyon nagy erőre van szükség, és kitartásra. Mondjuk a verés ígérete mellett amire van bizonyítékod, símán lehet rendőrségre is menni! Csak úgy mondom...Sőt, ha meg is ver egyszer ( és ha igazi nárcisztikus) Az nem fáj annyira mint az a 8 év vele való együttélés!!!! Mert azt amit a 8 év alatt veled tett, azt nem nagyon lehet kiheverni rövid távon, így is úgyis megfélemlít. ( lehet, hogy hidegnek tűnök, de tapasztalat) Ha előbb sikerül elhagyni( kívánom, hogy sikerüljön) akkor mindenféle szálat el kell vágni!! Ha egy mód van rá, úgy költözni, hogy ne tudja hol vagy mert az utolsóig zaklatni fog! még akkor is ha lesz neki más!

De ha a 8 évet kibírtad, és nem lettél mentálisan sérült mellette( az hogy közel vagy hozzá az más) akkor ezt az időszakot is átvészeled! Ellenemre van mindenféle taktikázás, de sajnos mivel ő így él, ehhez kell alkalmazkodni, és neked is ki kell taktikáznod, hogy mire mit fog lépni. Persze a háttérben meg kell szervezned a dolgot! Amit mélyen alá fog ásni!

Aj annyi gondolatom van...de itt nem illik hosszút írni így befejezem...de a lényeg, hogy zaklatni fog! amivel megintcsak lehet menni rendőrségre!

2016. nov. 28. 13:34
 33/34 anonim válasza:
4,5 éve nyelem a nárci férjem agymenését. Erre a kérdésre reagáló nárcitól többet tudtam meg, mint eddig bármelyik google-ból kimazsolázott szakvéleményekből/fórumokból. Szóval köszönöm Neki az őszinteséget. Kis túlélőcsomag a mindennapjaimhoz. Megjegyzem: nálam hamar lebuknál. :) 4,5 évből 4 éve tudom, hogy a férjem nárcisztikus. :)
2018. febr. 6. 09:22
 34/34 anonim ***** válasza:
27/29# vagyok.... nálunk van 2 gyerek, igy sajnos én nem tudtam teljesen megszabadulni a nárci exemtől. Mai napig probal manipulalni, szerencsere a gyerekek egyre jobban átlátnak rajta. A nagyobb kiborul neha hogy az apja le se sz...ja meg hogy megiger vmit aztan semmi se lesz belole. Gondolkoztam mar hogy elmondjam e neki h az apja tulkeppen beteg es azert ilyen. Ha mar vegre tullennenk a birosagi proceduran egy fokkal kiszamithatobb lenne az eletunk.
2018. febr. 7. 07:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!