Egy észak-koreai hatósági ember milyen erőfölénnyel bírna egy jó erőben lévő magyar emberrel szemben, fegyvertelenül?
Nem biztos, hogy a civil veszítene. Magasság annyira nem oszt nem szoroz. Mike Tyson 178 centi volt nehézsúlyban mégis eredményes volt, mert az egyedi stílusa miatt közel tudott férkőzni az ellenfélhez majd ott kamatoztatta az irdatlan erős ütéseit. Utcai szituációában nincs ilyen sakkozgatás természetesen, de hogy ha rendesen ki van képezve szerintem kikerüli a parasztlengődet(az átlag ember általában lengőt üt vagy egyenessel próbálkozik) és állon ver, te meg simán kifekhetsz. Észak-Koreában nem hiszem, hogy szaroznak. Esetleg bevisz egy fojtást vagy feszítést és megadásra kényszerít. Én így képzelem el.
A jó erőnlét meg megint érdekes, mert azt mondják az átlag magyar elhízott. És én is így látom. Ha végigmész az utcán szinte mindenki pocakos pár kivétellel.
A magasság rohadtul nem előny verekedés szempontjából, inkább csak hátrány.
A magas emberek reflexei alapból rosszabbak a hosszabb idegpályák miatt, ezért is tűnnek néha bambának. A másik probléma, hogy magasan van a súlypontjuk így könnyedén kibillenthetők az egyensúlyi helyzetükből.
100 kiló feletti súllyal pedig mindenki könnyen fárad, magas és alacsony egyaránt. Viszont egy magas ember, ha nem közelíti a 100 kilót, akkor túl gyenge lesz, nem rendelkezik elegendő izomtömeggel a küzdelemhez.
A legveszélyesebbek a 170-175 magas 80-90 kiló közötti emberek. Ők elég erősek, gyorsak és jók a reflexeik is.
Mindezt jó néhány év judo, birkózás és kyokushin múlttal írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!