Hogy tudom tanulmányi téren ennyire alábecsülni önmagamat?
Figyelt kérdés
Tény hogy van bennem egy ilyen, h mindig felkészülök a legrosszabbra, de valahogy olyan szinten alábecsülöm magam, h az már hihetetlen. Számtalanszor megesett, hz azt hittem, h tuti 1-es lett a zh-m és közben meg 4-esek 5-ösök lettek. Feleleteknél is többször megesett, h simán megbuktattam volna magamat, mert olyan béna voltam, olyan alap dolgokat nem tudtam, aztán 4-es. Pedig szigorú egyetemre járok. A többieket egyébként az őrületbe kergetem, azt hiszik, h csak szórakozok velük, amikor azt mondom, h biztos 1-es lesz a zh-m.2016. jún. 1. 14:19
2/10 anonim válasza:
Fu de utaltam az ilyen osztalytarsaimat...
3/10 anonim válasza:
Én totál megértelek, mert ugyan ezt tolom, mint te, és tudom, hogy semmi olyan nem áll a háttérben, hogy esetleg csak más elismerését vagy dicséretét szeretnéd ezzel kiharcolni, vagy, hogy éreztesd velük, hogy ők nem tudnak annyit mint te, vagy akár, hogy csak teszed az agyad, közben meg te is nagyon jól tudod, hogy jól fog sikerülni az a zh csak úgymond "közösséget akarsz vállalni" velük, "együtt a sz.rban sokkal jobb" címszó alatt. Ugyan ez vagyok mint te, és engem se ért senki. Ugyan ilyen felettébb "értelmes" kommenteket is szoktam kapni, mint amilyet a kedves első és második válaszadó is produkálni vélt. Az a legjobb, amit tehetsz, ha valaki megkérdezi milyen lett, mondd, hogy "nem tudom, megtettem minden tőlem telhetőt, a többi a tanáron múlik". Én mostmár csak ehhez hasonló választ adok, ha megkérdezik, hogy ez meg ez hogy ment, és ha belegondolsz, ez nem hazugság, ebben a mondatban benne van a teljes igazság, hiszen te nem is tudod, hogy milyen jegyet fogsz kapni, és a többiek ezen nem fognak tudni rajta eligazodni, elfelejtik az egészet és nem fognak azon kattogni, hogy miért szórakozol velük... Egyébként, nem biztos, hogy a te fejedben felállított sztenderd ugyan az, mint a tanáré, aki osztályoz. Ő tudja, hogy mi kell oda és mi nem. Ha neki elég volt az, amit te tudtál, akkor fogadd el, hogy elég vagy. Egyes ember sokkal szigorúbb magával, mint kéne, mások pont fordítva. Én is mindig azon agyalok, hogy "jaj, de lehet hogy elrontottam, mindenhova rosszat írtam, tuti nem fogják elfogadni", stb,stb. szerintem az egy jó tulajdonság, ha az ember megkérdőjelezi a dolgokat, ezesetben saját magát. Így, pontosan úgy ahogy mondod, felkészíted magad a legrosszabb eshetőségre, nem lepődhetsz meg, akárhogyan is sikerül. Az aki mindig biztos magában, csalódni fog, ha valami nem úgy jön össze, ahogy elképzelte. Viszont vigyázz ezzel is, mert ne mondogass folyton negatív dolgokat, hogy egyes lett tutira, meg ilyenek. Próbálj csak ilyen "megfoghatatlan" megerősítéseket mondogatni, mint pl, "akárhogyan is sikerül, tanulok belőle és valamire jó lesz". Az a lényeg, hogy ne oszd meg minden belső gondolatodat az emberekkel, ezekkel a "megfoghatatlan" kijelentésekkel nem önteltnek, hanem akár magabiztosnak is tűnhetsz. :)
4/10 anonim válasza:
Igazából csak képtelenek vagytok tárgyilagosan nézni a veletek történt dolgot (pl. zh-t) és ráparáztok.
5/10 anonim válasza:
Utolsó: hogyan kell tárgyilagosan nézni?
6/10 anonim válasza:
Ugy hogy felfogjatok hogy ez csak egy zh. Nem az allamvizsga nem a diplomavedes. Egy sima zh.. amit ha elrontasz mesz tovabb. Tobb is veszett Mohacsnal ugye... meg felfogjatok azt is hogy nem ezen mulik az elet. Mert ha kikerultok az eletbe akkor nem fogja az utszeli doglott kutyat se erdekelni hogy neked az elso felevben egy jelentektelen targy jelentektelen zhja hogy sikerult..
7/10 anonim válasza:
én most fogok államvizsgázni, szóval oké, eljutottam idáig :D arra is van tipped, hogy ezt hogy nézzem tárgyilagosan?
8/10 anonim válasza:
Nem kell annyira parázni és érzelmileg nézni. Ha egy dologra xy a válasz és azt írtad, akkor az jó! :D
Én amikor kijövök zh-ról, nagyjából betudom lőni, hogy milyen lett. Általában össze is jön.
9/10 anonim válasza:
ja, csak van olyan, amikor nem karikázós a teszt, vagy nem fekete-fehér választ várnak rá, nem objektív, hanem szubjektív a javítás. akkor nehezen tudod belőni, hogy a tanár szerint mire van oda szükség és mire nem. és nem csak "büfészakokon" van így... akár egy szimpla definíció meghatározása és kijavítása is lehet szubjektív.
10/10 anonim válasza:
Ebben sem árt tárgyilagosnak lenni. A tanár leadja az anyagot és ott az előadás jegyzet vagy a hivatalos jegyzet. Ha abban egy definíció xy, akkor az xy.
Bizonyos esetekben tényleg nehéz belőni, hogy a tanár mit akar. De elég ritka az olyan zh, ahol ne lenne a kérdések fele egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!