Amikor egy ismert ember meghal, hogyhogy azonnal felkerül az időpont a Wikipédiára?
Figyelt kérdés
Erre sokszor felfigyeltem már, amikor egy híres ember meghalt. (Pl. meg akartam tudni, miben halt meg, és megnéztem.) És már percek múlva ott van mindig a halál dátuma. vannak emberek, akik ott ülnek, és várják, hogy ki hal meg?2016. máj. 30. 23:06
11/22 anonim válasza:
Szerinted az az "erdekes" aki egybol szerkeszti. Szamomra az, aki mindent csak kritizalni tud. Biztos "nagyon kellemes lehet vele az elet es csupa SZIV ember" lehetsz. Beloled caak ugy arad az orom es a szeretet.
12/22 A kérdező kommentje:
Százalékod alapján gyanítva mindkét válaszoló te lehetsz. Nem hiszem, hogy én picsognék, ahogy mondtad, szerintem a te stílusod ilyen, és ezzel paradoxonba kevered magad.
Azon kívül eleve nem csak azt kérdezem meg itt, ami picsogásra érdemes. Ez pont olyan rossz válasz, mint az "ez a legnagyobb problémád?". Bajnak tartom, ha te csak azon gondolkodsz el, ami nagy probléma, és minden más picsogás.
2016. máj. 31. 22:36
13/22 anonim válasza:
Csak a pozitív válaszokkal foglalkozz!
14/22 Phoney válasza:
A Wikipédián általában eleve azok szerkesztenek cikket 1-1 emberről, akiket érdekel, és egyébként rendszeres Wikipédia-szerkesztők. Ha én Wikipédia-szerkesztő vagyok és egyben XY rajongója, tisztelője, stb., akkor jó eséllyel frissíteni fogom a róla szóló cikket, amikor megkapom a halálhírét. De valszeg minden híres emberre jut párszáz olyan magyar is, aki akkor is megcsinálja ezt, ha amúgy nem szokott wikit szerkeszteni.
15/22 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Értem én, de ha az én kedvencem meghalna, nem tudom, ez jutna-e eszembe.
2016. jún. 4. 20:36
16/22 anonim válasza:
A magyar Wikipédián szinte mindig vannak online felhasználók. Az angol nyelvű Wikipédián főleg. Valaki, lehet, hogy épp olvasta a hírt valamelyik hírportálon és pont be volt jelentkezve Wikipédiára és beszúrta a halál tényét. 1 perc az egész. Elvégre a Wikipédia egyik erősségének a frissességet szokták felhozni.
17/22 A kérdező kommentje:
Igen, az igaz, csak számomra kicsit morbid.
2017. febr. 8. 18:52
18/22 anonim válasza:
Bottal a Wikidatából átveszik a halál tényét egy táblázatba: [link]
Ez is magyarázza például külföldiek esetében miért olyan gyors a magyar Wikipédia (is). :D
19/22 anonim válasza:
Szóval a vállalhatóbb kategóriába eső Wikipédiáknak megvan a bevett gyakorlatuk, hogy hamar friss információhoz jussanak, ha valaki meghal és hírt adnak róla a hírekben.
20/22 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Mondjuk az eredetibe akkor is beírja valaki.
2022. máj. 12. 00:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!