Szerintetek melyik a legrosszabb emberi tulajdonság a felsoroltak közül: irigység, kapzsiság, rasszizmus?
Én a három közül a kapzsiságot mondanám... illetve kérdés, hogy a rasszizmus alatt mit értünk. Van a buta ember rasszizmusa, aki mindenkit utál, aki nem rá hasonlít, na az egy fokkal sztem még rosszabb, mint a kapzsiság, mert alap nélkül gyűlölködik. De ha vki személyes tapasztalatok miatt rasszista egy bizonyos etnikummal szemben, az sztem természetes.
Az irigység magában természetes dolog sztem, nincs baj vele, csak akkor, ha azt eredményezi, hogy vki megrágalmazza irigység miatt a másikat, vagy még durvább dolgokat tesz vele.
Szerintem a sorrend (a legrosszabb az első):
1. rasszizmus
2. irigység
3. kapzsiság
Azért a rasszizmus a legrosszabb, mert sokszor akik rasszisták, értelmesen meg sem tudják indokolni, mi a bajuk. Aki irigy, az egy konkrét, alátámasztott esetre az.
Köszönöm szépen a hasznos választ!
A 16-os válasz nagyon találó! Persze, hogy mindenki a saját fajtáját részesíti előnyben. :)
Elsőre a 3assal ertek egyet
Aztán a kapzsiság ,nézd viktorékat,semmi sem elég
Irigykedni lehet jó szándékkal is,ami nem baj de ha rosszal tesszük az általában utálattal is jár
Rasszizmus nem “rossz” hisz legtöbbünk a saját rasszát részesiti előnyben
De itt is mint irigykedni,lehet rosszan is ami nem helyes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!