Milyen könyvet ajánlnátok egy 12 éves lánynak?
Én ennyi idősen nagy Alkonyat rajongó voltam, többször is olvastam.
Vagy tudom még ajánlani a Harry Pottert, esetleg a Szent Johanna Gimit. :)
Diana Wynne Jones: A vándorló palota (Palota 1.)
Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)
Diana Wynne Jones: A másik palota (Palota 3.)
A fiúk olyanok mint a rágógumi
Sajnos azt elfelejtettem hogy ki irta, de egy 13 éves lányról szól
Amit én még tudok ajánlani az a Végzet ereklyéi könyvek. Bár inkább pár évvel idősebb korosztálynak jobb, mert néha elég nyíltan fogalmaz az írónő, néha meg tényleg kell az a bizonyos életkor, hogy élvezhető legyen a könyv, de ha érdekel akkor interneten is olvasható, nem kell megvenni :) . Én most tartok a 2. könyvnél és eddig nagyon jó, ha esetleg nem vagy biztos benne, hogy tetszene akkor nézz bele az első könyvből készült filmbe és ha tetszik akkor kezd el olvasni, de a könyv jobb, mint a film, erre számíts :).
A film youtubon megtalálható, a címe: Csontváros
A könyvek meg így mennek sorba:
Cassandra Clare - Csontváros
Cassandra Clare- Hamuváros
Cassandra Clare - Üvegváros
Cassandra Clare - Bukott angyalok városa
Cassandra Clare - Elveszett lelkek városa
Cassandra Clare - Mennyei tűz városa
A könyvek itt olvashatóak: [link]
Ha tetszik az alaptörténet akkor van ugyan ilyen témával több Cassandra Clare könyv pl. Árnyvadász akadémia, A herceg. A hercegnő stb. Lényegében ugyanazok, mint a Végzet ereklyéi könyvek csak más a cselekmény, meg a szereplők, de szorosan összeköthetőek, mert mind az Árnyvadászokról szól :) .
Egy kis ismertető, hogy megnézd érdekel e:
Lényegében egy lányról szól, aki azt hiszi magáról, hogy átlagos, de aztán rájön, hogy nem. Hirtelenjében már nem TV-t néz hanem démonokkal harcol, szerelmes lesz egy jóképű, de bunkó pasiba akiről aztán kiderülnek dolgok és már nem lehetnek együtt, pedig szeretnének. Soha és sehol sincsenek már biztonságban.
Egyszóval szerelmes, fantasy, misztikus. Nekem nagyon bejön.
Ezen a 2 fő főszereplő van :D , a csaj akiről írtam meg a pasi akiről írtam :D (csak, hogy jobban el tudd képzelni a történetet, ez a kép amúgy a könyvből készült sorozatból van, ami szintén elérhető interneten, de csak feliratosan) : [link]
A sorozat itt érhető el: [link]
A film pedig itt: https://www.youtube.com/watch?v=CivH9wWax0g
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!