Nem jobb lenne ha minden ember egyforma lenne? Akkor nem lenne ennyi probléma, bonyodalom, unszimpátia, kivagyiság?
Minden ember olyan jo fej lenne, mint en? Na neee!
Csak vicc :D
Unalmas lenne valoban. Gondolj bele, mindenki egybol ertene mindent, nem kellene elnagyarazni neha a viccet a masiknak, mindenki jolnevelt lenne, igy soha nem dolne el, ki menjen ki hamarabb az ajton stb. De ha mar csak a nokbol is indulunk ki, ha pl mindenkinek egyezne az izlese es a stilusa, akkor egyforman oltoznenek, hasonlo stilusban. Ha szembe menne veluk egy klonjuk olyan ruhaban, ami nekik is van, meggyilkolnak egymast, igy nem hogy kevesebb lenne a vita es az unszimpatia, hanem egyenesen 10-szeresere none. :D
Vagy ha mindenki mindenkinek baratja lenne, nem alakulnanak ki ezek a bensoseges barati kapcsolatok ket ember kozott, mert nem lenne szamara kulonleges a masik, hiszen a tobbi tobbmilliard ember is ugyanolyan.
Nem hiszem,hogy jobb lenne,számos új problémát hozna. Egyébként szerintem ez nem is fér össze az emberi természettel,hiszen mindenkinek vannak céljai,vágyai.
Pl. George Orwell:1984
Bár ebben a regényben van irányító,de a dolgozókat uniformizálni akarják.
Vagy Aldous Huxley: Szép új világ.
Érdemes elovasni.
13.Épp ma is az van, hogy hasonlóan néznek ki a nők, ha egy sztár felvesz vmit ami sokaknak tetszik, akkor sokan követik, úgy akarnak kinézni mint ő. A legtöbb nő a sztárjához, vagy 1 jól kinéző modellhez akarna hasonlítani, ezért folyton a hibáit látja.
Az illem, viselkedés is pont olyan, hogy aki unszimpatikus, nem tudja az illemet, azt lenézik.
Láttam orwellt-1984 filmet, az agyprogramozás totál jelen van ma, a média gondoskodik miről, hogy gondolkodjunk, a marketing-reklám piac pedig, hogy mit vásároljunk, a tömegdivat mik legyenek.
Engem nem frusztrál, hogy x-nek jobb az alakja, többet keres, stb. Elégedett vagyok magammal, nem azért, mert tökéletes vagyok. Tudod, amin lehet változtatni, azon változtathatsz (ha akarsz). Amin nem lehet, azon meg kár siránkozni.
Azt sem irigylem, aki többet keres, mert ismerőseim körében ezek általában azok, akik sokkal többet is dolgoznak, mint én. Nekem fontos a szabadidő, a család, és nem kizárólag a pénz.
Azzal sem értek egyet, hogy egyformák a nők, meg utánozzák a sztárokat. Igen, van egy ilyen réteg, aki a médiát bújja és nincs túl sok a fejében, ezért eddig jut el, hogy x hogy néz ki és milyen ruhája van, stb. De ettől még nem minden ember ilyen. A normálisabbak nem, akik gondolkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!