Hogy tudnék végleg leszokni a hazugságokról?
"Legrosszabb esetben képes vagyok kibeszélni egy barátomat, mert valami hatalmas baromság híve"
Légyszi, ne nevezd a barátodnak.
A válasz: nézz jó mélyen magadba, és köpd le a tükörképed.
Nem az a baj, hogy hazudsz. Én is kissé hazug és manipulatív vagyok, de jelentős dolgokban, és csak akkor, ha ezzel megkönnyítem a helyzetem (anélkül, hogy másoknak ártanék vele). Szóval ne hazudj úgy, hogy ezzel másoknak ártasz, másokat keversz bajba, vagy mások becsületébe taposol. És fontos dolgokban (nem ilyen kis banálisakra gondolok, hogy elaludtál a suliból, az én szememben nem gáz ilyenről kamuzni) vállald a felelősséget és a véleményedet. És a barátaidat ne beszéld ki. Sőt, senkit ne beszélj ki! A pletykálásról szokj le. Ezek alapján téged nem az emberi személyiség érdekel, nem azért akarsz mások bizalmába férkőzni, hogy megismerd őket. Hanem azért, hogy kibeszéld őket a hátuk mögött. Ami tényleg visszataszító. ha egy lány csinálja ezt, az is taszít, de ha egy pasi rosszindulatú pletykagép, attól meg egyenesen falnak megyek.
22/L
első sor javítása:
*NEM jelentős dolgokba
Előző válasz nagyon helyes, én csak annyit tennék hozzá, hogy a leghihetőbb szöveg általában az igazság. Talán elfogadhatnád magadat olyanak amilyen vagy, egy helyes öntudat, helyes önismeret (nem elbizakodás!) megszabadít a flytonos rettegéstől hogy leleplezik hazugságaidat. 14 évesen még könnyű leszokni bármiről csak helytálló motiváció és erős elhatározás kell hozzá.
Mások bizalmába ne férkőzz bele anélkül hogy azokazt kívánják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!