Miért olyan érzékenyek az animefanok?
Sokan a szívükre veszik azt ha sértegetik, leszólják azt amit szeretnek...nem kell ehhez anime fannak lenni...
Én pl szeretem a Naruto animét, meg van pár ami tetszik mégis jót szórakozok az Antifaces Anime (1-2) részein :D
És sokaknak lehet más véleményük egy adott dologról, pl ami ilyesmi téma szokott lenni az a videójátékok, van aki ellene, van aki mellette van...
Sokan úgy szólnak le dolgokat, hogy még csak nem is ismerik azt...tehát nem tudnak róla tényleges véleményt mondani, mert csak a mások által hallott dolgokból ítélnek...
23F
Ha egy olyan ember "sértegeti" azaz viccelődik az animékkel, aki ismeri vagy látott életében legalább egy animét, azt megértjük és nem kezdünk el "hisztizni" rajta.
A probléma az, hogy a legtöbb ember úgy sértegeti az animéket, hogy még nem is látott egy részt egy animéből sem.
És nem.. nem vagyunk antiszociálisak. Az igaz, hogy az anime nézők nagy része introvertált, de ez egyátalán nem egyenlő az antiszociálissal. És ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire "érzékenyek vagyunk".
Már több milliószor elmagyaráztuk, hogy az ANIME NEM MESE..
és ha valaki még most is ezzel próbál "viccelődni", azt leb*sszuk, de ezt nem nevezném "hisztizésnek"...
Egyébként hogyha például a rock/rap-et szidod, vagy ahogy te fogalmaztál "viccelődsz" vele, akkor ők ugyan úgy "hisztizni" kezdenek, csak ők azzal fenyegetnek, hogy megvernek, "megölnek", stb..
Mert az is egy műfaj... nem utálhatsz minden rap/rock zenét, anélkül, hogy meghallgattad volna őket..
És nem utálhatsz minden animét, anélkül, hogy akár egyet is láttál volna...
De ez így van minden mással, ez csak egy példa volt.
Miért ne "utálhatnék" egy teljes adott zenei műfajt az alapján, ha a műfaj pont azért jött létre, hogy a hasonló hangzású zenéket egy csoportba gyűjtse?
A foci az más téma. Már csak abból a szempontból is, mert sokan azért járnak bizonyos meccsekre, hogy utána huligánkodhassanak.
De arra még mindig kíváncsi vagyok, miért pont animét néz az a bizonyos hisztis, "antiszoc" közeg.
Úgy látom, hogy elolvastad, amit írtam, de megérteni már nem volt időd.. ._.
Akkor más példát mondok...
Nem utálhatsz minden filmet, csak azért mert filmek..
Több fajta film van, ahogy anime is.
Ha valaki kedvenc filmjét kezded el kritizálni, akkor ők is ugyan úgy "hisztizni" kezdenek.
Azt is elmagyaráztam, hogy az introvertált nem ugyan az, mint az antiszociális, de látom ezt is átugrottad véletlenül.. -_-
De egyébként is.. nem minden anime néző introvertált..
Nagyon sok extrovertált anime néző is van, tehát azt sem értem, hogy miért gondolod ezt..
Az sem igaz, hogy minden rock genre ugyan olyan hangzású..
pl.:
Szerintem elég nagy a különbség egy Post-rock és egy Heavy Metal szám között..
vagy egy..
Alternatív Rock és egy Country Rock szám között...
Megint rossz példa. Ha valaki utálja a horrorfilmeket akkor az nem bírja a vért meg azt a feszültséget amit okoznak.
Én nem nézek vígjátékot, mert 90%ban erőltetett és a maradékot sem biztos, hogy viccesnek találom.
A rockon és metálon belüli alműfajokat is lehet egy az egyben utálni. Sőt egy kevésbé szerteágazó zenei stílust is lehet anélkül, hogy minden számot meghallgatnál. Ha nem tetszik a hangzás nem fogod hallgatni.
Soha nem találkoztam még olyan emberrel aki úgy felkapta volna a vizet azon, hogy a kedvenc filmjét szapulja a másik, mint az animések.
Tök mindegy minek nevezzük őket, az a fanbase iszonyat érzékenyen reagál bármiféle negatív észrevételre a hőn szeretett rajzfilmjükkel kapcsolatosan.
Egyébként azt sem értem, hogy miért mindenki a "Naruto"-t írja példának..
Persze.. valószínűleg azért, mert ez ment régen a magyar anime csatornákon..
Én például sosem láttam egy részt sem a Naruto-ból, pedig több, mint 100 animét láttam már.
Remélem, hogy tudod, hogy mit jelent a Weeaboo.. Attól, mert valaki szereti az animéket, nem lesz Weeaboo. (Bár elég elterjedten használják az anime nézők sértegetésére ezt a szót..)
Talán pont ezért kapják fel annyira a vizet..
Mert olyan dolgokról beszéltek, amiket nem ismertek...
Olyan szavakkal, amiket nem ismertek.. (lol)
(Mostmár úgy teszek, mintha észre sem vettem volna, hogy le mesézted az animéket..)
Tudnál mondani egy példát arra, hogy mit nevezel "hisztizésnek"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!