Én látom rosszul? Nem rossz tulajdonság?
Arról van szó, hogy a férjemet kissé kétszínűnek látom, de lehet, hogy tévedek, és csak simán konfliktuskerülő.
Van pl. egy ismerősünk, telekszomszéd, tőlünk 60 km re levő kis víkendházunknál.Ő lent lakik állandóan,látta,mert mindig ott van, hogy nyitva van az ajtónk.De nem értesített, pedig elég jóban vagyunk vele.Az egyik ritkán lejáró szomszéd viszont telefonált, hogy nyitva látja az erkélyajtónkat,és minket nem lát lent.Megköszöntük neki az értesítést, és lesiettünk, nem történt betörés,csak nem jól volt bezárva, és kivágta a szél.
Én is, a férjem is berágtunk, hogy nem volt képes szólni,amúgy is megvan róla a véleményünk, nagyotmondó, hazudozó,italos, stb..
Mégis, mikor lementünk, egy szóval se említette neki,hogy baxki azért szólhattál volna,fordított esetben mi megtettük volna...Sőt ,kedélyesen elcseveg vele, annak ellenére, hogy haragudott ő is, mert megijedtünk ,hogy betörtek...(oké,nem kötelessége értesíteni, de most nem ez a kérdés)
Én, ha orrolok valakire, vagy bajom van vele, mert 2 színű, szarxkavaró,köszönök, de nem bájcsevegek vele,tartom a távolságot....éreztetem vele, hogy nem oké valami.
De ő mással is így van, nem szereti a konfrontálódást,inkább úgy csinál,mintha semmi nem történt volna.Pedig nem beszaxi alak,fegyveres vagyonőr,de mégis...ilyenkor valahogy nem tudok férfiként nézni rá...
Ez nem feltétlenül egyenesen azt jelenti, hogy kétszínű lenne.. Vagy hogy kevésbé férfi. Ezek személyiségből fakadó tulajdonságok, lehet konfliktuskerülő, passzív-agresszív valaki, de nem feltétlenül kétszínű is egyben.
Én is ismertem ilyen típusú személyt, (aktunk vele), alapvetően korrekt volt, de pl volt hogy hetekig hordott magában akár apró szarságokat, ami őt idegesítette és 4 hét után borította a nyakunkba az egyik apróságot,-addig jelét sem adta- mi meg csak néztünk, hogy ez most mi?
De ő még az elején ejtett is el ilyet, más személyről volt szó régebbről, hogy volt x gond, nem szól érte, de megjegyzi azért magában stbstb.
Kétszínűnek azért nem mondanám, mert alapvetően korrekt volt, bár nem mondom, hogy nem jutott eszembe ez a jelző rá ilyen esetekben. De tudom, hogy a cél a konfliktus kerülés volt, nem az átcseszés vagy ilyesmi, ezért mondom hogy ha egy árnyalatnyi különbség is, de azért van a 2 között és külső szemlélőként lehet egy és ugyanannak venni a kettőt, talán néhány esetben nincs is különbség.
Az az érdekes, hogy mind a ketten Rák jegyűek vagyunk,nyugodt,szelíd, békés természetúek vagyunk, de én azért jobban felválallom a véleményem,családon belül mindenkinek megmondom a véleményem, ha nem tetszik valami,még azt is bevállalom, ha emiatt megharagszanak rám.De tágabb környezetben már én is jobban meggondolom,tehát mindenáron nem keresem a konfliktust....
Ő azonban még a szüleivel,vagy a testvéreivel se akart soha konfrontálódni...
(oké,nem kötelessége értesíteni, de most nem ez a kérdés)
ezt írtam,nem olvastad?
Az más kérdés, hogy tudja a számunkat,ezer éve ismeri még az apósomat is,régen felhívott,hogy eltűnt a csónak ahová ki volt kötve.Mindenre figyelnek, ő,meg a felesége is.Mi is segítettünk már nekik.Szimplán csak szxrt rá,ennyi.
Nekem csak az a problémám ezzel, hogy ha ilyen lett,nem bratyizok vele.Vagy ha mégis, vhogy rákérdezek, figyu, ti nem vettétek észre ,hogy nyitva van? valami ilyesmi...
Nekem azért tűnik 2színűségnek,mert ha valakire haragszok,vagy nem csípem, nem csinálok úgy ,mintha igen.
Ez csak egy kiragadott példa volt.
Van pl. egy másik.Van egy kolegája, egy elhízott 30 valahány éves csecsemő,akit az anyja kísérget,stb.Állandóan beszél, szófoxása van,a férjemet már idegesíti...megvan róla is a véleménye,mondja is nekem.
Mégis,udvariasan bólogat, meg végighallgatja ha beszél, nem rázza le...Mindig próbál mindenkivel jóban lenni,nem összeveszni, stb.még akkor se ,ha nem szimpi neki az illető.
Emberi tulajdonságok kategóriába írtam ezt a kérdést,mert érdekel, hogy ti milyennek látjátok, mi erre a jó szó, ha nem a kétszínűség,simulékony, konfliktuskerülő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!