Szerintetek mi a gázabb? Ha egy huszonéves fiú fél a sötétben vagy ha egy felnőtt diplomás ember annyira megijed egy darázstó, hogy kirohan az irodából és vissza nem megy addig amíg vki ki nem dobja?
Tudod mi a férfias? Ha legyőzöd ezeket a félelmeket racionálisan.
A darázstól miért félünk? Mer k**urvára fáj mikor megszúr -> valahogy úgy távolítsuk el hogy ne szúrjon meg -> én speciel egy király műanyag dobozzal szoktam befogni ha betéved egy méh, majd szabadon engedem kint.
Sötét az már nehezebb dolog. Miért félünk benne? Mert korlátozza a fő érzékszervünket, a látást. Ezzel sajna nem tudunk a mindennapi életben mit kezdeni (azért gondolom nem akarsz éjjellátóban aludni, meg az még ijesztőbb lenne a sok horror miatt).Ehhez csak hozzá lehet szokni. És nem a sötéttől félünk, hanem attól hogy mi bújik meg benne. Ebben is lehet igazság, de a legtöbbször alaptalan. Horrorok idézik sokszor elő. Én például régen teljesen nyugodtan mászkáltam este a sötétben, mára a rengeteg horror miatt én is feszültebb vagyok a kelleténél úgy hogy tudom hogy valójában egy szörnyeteg sem lapul egyik bokorban se és nem ugrik rám semmi egyik kocsi mögül se. De ezt csak úgy lehet legyőzni ha csinálja az ember és nem újítja ki a félelmét ijesztő dolgokkal. Minden alkalommal mikor sötétbe megyek én is egyre kevésbé feszengek.
Nem az a férfias akinek nincsenek félelmei, hanem aki ha kell le tudja győzni őket :)
Én ha nagyon kész vagyok akkor arra szoktam gondolni hogy így is úgy is meghalunk, és én akkor sokkal inkább egy szörnnyel verekedve haljak meg bátran (akkor is ha esélyem se lenne) mint hogy elüssön egy kamion. Tudom, gyerekes de magabiztosságot ad :)
Attól is függ, mennyire fél a sötétben.
Ha csak úgy tart a sötéttől, de nem visítva rohan a villanykapcsolóhoz, meg ilyenek, akkor a darazsas gázabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!