Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » "Technikailag a huvelykujjad...

"Technikailag a huvelykujjad nem tekintheto ujjnak"?

Figyelt kérdés

(Meg iskolaba jarok)

Angolul utanakeresve van benne valami igazsag(nagyon kicsi), de szerintem akkor is egy ujj.

Ilyet fogok tanulni bioszon?

(Aki mar elvegezte az iskolat:) Ti tanultatok ilyet?

Video: [link]

Q: "How many fingers do you have" = "Hany ujjad van"

A: "Technically, your thumb is NOT considered a finger" = "Technikailag a huvelykujjad NEM tekintheto ujjnak"

Ez most netto baromsag?

Ti elhiszitek?

Vagy ez is ilyen amerikai hulyeseg?

2016. máj. 3. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:
ujj az egy elnevezés a kézen lábon lévő "nyúlványokra" Most hogy technikailag szón mit értenek ,azt nem fejtik ki,de netto hülyeség a dolog.
2016. máj. 3. 20:10
 2/4 A kérdező kommentje:

"2 izuletbol all(nem 3-bol, mint a tobbi ujjunk), az inak nincsenek kapcsolatban a tobbi ujjal..."

En ezeket az allitasokat megertem, de akkor is a kezeden van, a tobbi ujjad mellet, ha nincs is teljes kapcsolatban veluk.

2016. máj. 3. 22:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Ennek ellenére ez a legfontosabb ujjunk,szóval nem értem miért ne lenne ujj..Nélküle nem tudnánk rendesen fogni,egy kisujj vagy gyűrűsujj elvesztése sokkal könnyebben átvészelhető mint egy hüvelykujj elvesztése. Ha jól tudom a kézzel szembefordítható hüvelykujj segítette elő a főemlősök szerszámhasználatát és az ember kialakulását is.
2016. máj. 4. 14:40
 4/4 anonim ***** válasza:

En Londonban hallottam ezt eloszor a gyerekek, akikre vigyaztam kerdeztek tolem how many fingers you have es mikor valaszoltam, hogy 10 jol kirohogtek, majd mondtak a valaszt, hogy a huvelykujj azt thumb-nak hivjak, minden masikat pedig valamilyen finger-nek (ring, little, middle, index), ezert ha kizarolag a finger szora koncentralunk, akkor abbol csak 8 van a ket kezunkonk, meg van melle 2 thumbs.

En ezt sosem vettem ilyen halalosan komolyan, inkabb amolyan szojateknak, mint a magyarban "en vagyok en, te vagy te, ki a h.lye, en vagy te"...erted?.... :DDD

2016. máj. 4. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!