"Technikailag a huvelykujjad nem tekintheto ujjnak"?
(Meg iskolaba jarok)
Angolul utanakeresve van benne valami igazsag(nagyon kicsi), de szerintem akkor is egy ujj.
Ilyet fogok tanulni bioszon?
(Aki mar elvegezte az iskolat:) Ti tanultatok ilyet?
Video: [link]
Q: "How many fingers do you have" = "Hany ujjad van"
A: "Technically, your thumb is NOT considered a finger" = "Technikailag a huvelykujjad NEM tekintheto ujjnak"
Ez most netto baromsag?
Ti elhiszitek?
Vagy ez is ilyen amerikai hulyeseg?
"2 izuletbol all(nem 3-bol, mint a tobbi ujjunk), az inak nincsenek kapcsolatban a tobbi ujjal..."
En ezeket az allitasokat megertem, de akkor is a kezeden van, a tobbi ujjad mellet, ha nincs is teljes kapcsolatban veluk.
En Londonban hallottam ezt eloszor a gyerekek, akikre vigyaztam kerdeztek tolem how many fingers you have es mikor valaszoltam, hogy 10 jol kirohogtek, majd mondtak a valaszt, hogy a huvelykujj azt thumb-nak hivjak, minden masikat pedig valamilyen finger-nek (ring, little, middle, index), ezert ha kizarolag a finger szora koncentralunk, akkor abbol csak 8 van a ket kezunkonk, meg van melle 2 thumbs.
En ezt sosem vettem ilyen halalosan komolyan, inkabb amolyan szojateknak, mint a magyarban "en vagyok en, te vagy te, ki a h.lye, en vagy te"...erted?.... :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!