Hogyan lehetne jobban kijönni a pénzből?
Figyelt kérdés
Volt itt lentebb egy kérdés, de ott nem kérdezhetem a saját példámat így hát leírom ide.
Kérlek Titeket, adjatok tippeket, ötleteket!
2016. máj. 3. 05:43
1/5 A kérdező kommentje:
Mindketten átlagos bért keresünk, kb 180 per fő plusz cafeteria. Tehát elvileg hozunk haza 360 plusz 40 cafeteriát.
Van hitelünk is és a lakhatásért is fizetni kell.
Bérletet is meg szoktuk venni, az úgy kb 20 ezer forint.
Az internet-telefon egyvelege pedig szintén 10 ezer forint.
Nincs kutyánk, vagy egyéb állatunk.
Eddig otthoni sütés-főzéssel próbáltunk spórolni, de nincs rá energiám minden nap.
2016. máj. 3. 05:45
2/5 A kérdező kommentje:
Kajára a cafeteria mellett elköltünk minimum 30 ezret otthoni élelmezésre, és ami még olykor ad hoc adódik.
2016. máj. 3. 06:05
3/5 anonim válasza:
Mi 4en élünk kicsit többől. 100 Ft a hitel, kb. 60-80ezer a rezsi, ebben benne a telefon, net is. Két gyerek jár óvodába, különfoglalkozásra. nekem különösebb szenvedélyem nincs, a férjem viszont cigizett és hetente egyszer találkozott a barátjával, akkor elég sok pénz képes volt elmenni.Szaladt ki a pénz a kezünkből, így muszáj volt valamit kitalálni. Azt találtam ki, hogy a férjem kap egy meghatározott összeget hó elején, amit elkölt amire szeretne (annyit, hogy spórolva legyen neki is csak elég) minden kiadásunkat (100 Ft-nyi péksütit is!!) írom egy füzetbe, mellette a bevételünket is. Én itthon dolgozom, s az én bevételemet teljesen külön tesszük, nem hagyom, hogy összefolyjon a konyhapénzzel. Ezekből van megspórolt pénz, a nyaralásra költőpénz, az évre tervezett nagyobb kiadásra félretett összeg. ez a harmadik hónap, hogy csináljuk, a férjem leszokott a cigiről, csak buli alkalmával (havi kb 1 doboz fogy) , lényegesen kevesebbet költünk így.
4/5 elwera válasza:
Be lehet fizetni valami moslék menza kajára. De akkor nem azt fogjátok enni soha amit megkívántok.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. máj. 3. 22:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!