Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek nagy rész, ha valami plusz pénzhez jut (pl örököl, nyer, prémiumot kap) azt nézi, mit vehet rajta, én meg azt, hogy abból mennyi ideig tudnék elélni (pl. mennyi ideig elég kajára meg a rezsire)? Én vagyok túl zsugori?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 23. 09:01
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Mindenki azt nezi ami a legnagyobb aggodalma. Aki az miatt aggodik alandoan hogy nem tudja megvenni a legujabb cuccokat az azt fog venni. Akinek a hazfelujatas a gondja az hazat fog felujitani. Aki azon aggodik hogy nem lesz kajaja az felreteszi.
2016. ápr. 23. 09:09
 2/8 anonim ***** válasza:
33%
Mert az emberek nagy részét nem nagyon érdekli az hogy ha elkölti azt a nagyobb összeget akkor mehet alkalmazottként robotolni. Én is olyan vagyok mint te, egyrészt azt néztem hogy meddig lehet belőle megélni. Másrészt meg is szaporítottam vagy pedig kihasználtam azt hogy nem kellett addig dolgoznom amíg van és addig létrehoztam magamnak a saját jövedelemforrásom és olyan életkörülményeket hogy később se kelljen idegen helyen robotolnom.
2016. ápr. 23. 09:10
 3/8 MZ.per.X ***** válasza:

Lehet te beéred annyival hogy "eléldegélsz" kaja+rezsin, de az emberek többsége többre vágyik.

Főleg hogy ha úgy nézzük, akkor a többség az kijön a fizetéséből, a prémium, öröklés, stb meg plusz összeg, hát miért ne vegyen rajta valamit amit akar? Persze az más hogy valakinek folyik ki a pénz a kezei közül, de szerintem minden embernek van valami amit megvenne, csak átlag esetben nem telik rá.

Ha csak a saját szükségleteim nézem, mik kellenének:

-fogszabályzó

-egy jobbféle bringa, az is 100+ ezer

-nyelvvizsga

-jogsi

-autó a melóhoz

-egy normális telefon

-saját lakás kezdőrészlettel, hogy ne mást kelljen pénzelnem egy szaros szobáért

-utazgatni is szeretek, arra is mindig jó ha van pénz

-plusz ha lenne saját lakás, akkor bútorok, berendezések, felújítás...tipikus soha véget nem érő folyamat

Szerintem olyan eget rengetően nagy álmaim nincsenek, de még így is azt látom, hogy mire ezeket összehozom, elrepül a fél életem.

2016. ápr. 23. 10:27
 4/8 A kérdező kommentje:
3. De nekem ezek már mind megvannak.
2016. ápr. 23. 10:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem a pályakezdőkre gondoltam, persze, hanewm akik már élnek egy bizonyos szinten. Aztán plusz pénzhez jutnak..cseréljük le a kocsi (holott a másiknak is még semmi baja), vegyünk nagyobb házat, menjünk drágább nyaralásra, cseréljük le a 100 centis tévét 150 centisre, stb.
2016. ápr. 23. 10:35
 6/8 Blade Bone ***** válasza:
Ez azért van, mert a munkájukból befolyó összegek fedezik a szükségleteiket, és lehet még tudnak is sporólni belőle. Az ezenfelül bejött pénz meg úgymond felesleges, hiszen megvannak nélküle is, így be lehet tervezni ebből simán egy nyaralást, vagy akármit, amire futja, hiszen a család megélhetését nem veszélyezteti. Ez normális szerintem olyanoknál, akik nem verik a fogukhoz a garast, szeretnek élni és nem holnapban élnek, hiszen kitudja mit hoz az... Ha nem használod ki az élet adta lehetőségeket, mikor tehetnéd, lehet már később nem lesz rá alkalmad... Másik dolog meg, hogy szép és jó, ha te mondjuk a jövőbeni családodnak gyűjtesz, vagy mittudomén, de itt is számításba kellene venni, hogy lesz e jövőjük.
2016. ápr. 23. 12:57
 7/8 MZ.per.X ***** válasza:

"cseréljük le a kocsi (holott a másiknak is még semmi baja)"

Fogyasztói társadalomban élünk, mindig van újabb és újabb, ez már nem a régi rendszer ahol a nagyszülők eltették a babakocsit meg a mosógépet hogy jó lesz majd az unokáknak.

Ráadásul azt írod hogy neked minden megvan, akkor meg főleg nem értem ezt a "meddig tudnék eléldegélni" dolgot. De ja, ezek alapján te tűnsz zsugorinak.

2016. ápr. 23. 23:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Miért nézed azt, hogy mennyi ideig tudnál elélni belőle?

1. Ha azért, mert az az álmod, hogy mondjuk ne kelljen dolgoznod egy pár évig, hanem csak a hobbidnak, utazásnak stb. élhess --> nem vagy zsugori

2. Ha azért, mert sajnálod a pénzt mindenre, és soha nem veszel semmiből jobbat, nagyobbat, ha nem muszáj --> zsugori vagy

2016. ápr. 24. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!