Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől dönt valaki nehezen?

Mitől dönt valaki nehezen?

Figyelt kérdés
Irtó nehezen döntök, főleg a kisebb dolgokban. Pl ha két hely közül kell választani, hogy hova menjek. Ezzel vagy azzal találkozzak. Ha döntök, akkor bűntudatom van, vagy csak rosszul érzem magam, hogy nem a másik verziót választottam. Nekem ez egy nagy teher. A párom pl sokkal egyszerűbb gondolkodású, határozottabb, nem rágódik. Ha hibázik nem eszi magát rajta sokáig, ahogy én szoktam. Talán az is benne van, hogy sokszor birálták a döntéseimet, ha valami mellett döntöttem, akkor az ezért vagy azért nem volt jó, kényszeritettek arra, hogy máshogy csináljam a dolgokat (holott később kiderült nem egyszer, hogy az én gondolkodásom volt a jó vagy nem volt rosszabb a másikénál).
2016. ápr. 20. 13:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Meg is válaszoltad
2016. ápr. 20. 13:59
 2/5 A kérdező kommentje:
:/ megpróbálom helyrehozni a dolgot hogy normálisabb életet élhessek. Ez kihat az emberi kapcsolataimra, a munkámra, mindenre..
2016. ápr. 20. 14:11
 3/5 elwera ***** válasza:
Gondolom nem emberéletekről döntesz. Az egyszerű hétköznapi döntések nem olyan fontosak hogy tragédiának kell megélni. Ha rosszul döntöttél, legyints egyet, legközelebb majd másképp döntesz és kész.
2016. ápr. 20. 14:27
 4/5 A kérdező kommentje:
De munkát pl már veszitettem el ez miatt ami nekem elég rossz.
2016. ápr. 20. 15:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Ugyanigy vagyok ezzel én is.. egyszerüen olyan nehéz.. kisebb jelentéktelen dolgokról dönteni :/ Mindig felmerül az hogy Mivan ha.. a másik döntéssel pont jobb irányba mentem volna, itt meg szpnom kell, ott hagyni meg nem lehet mert befejezetlen munka lesz, és később előbb utóbb felmerül, előjön.. Tehát nemtudom, én ezért inkább már nem döntök :D csak hagyom magam sodródni az árral, bár tudom ez sem megoldás. Igazából amire rájöttem Döntések kapcsán, Baromira Bátornak kell lenni egy döntéshez. Úgy lehetne ellene tenni hogy beleviszed magad még a legfájdalmasabb döntésekbe is, csak úgy ér valamit, úgy erősödik meg az ember döntés hozatalban, az énképe.. tud mihez viszonyitani. Van elég bátorság e felvállalnia magát, még ha nem is sikerül. Ettől félek én is az életbe leginkább.. Vannak egészen kis piti dolgok döntésre amikre úgy egyszerüen legyint az ember azt mondja miért ne. Na de mi van ha egy ház tétje forog kockán vagy ilyen életre kiható döntésről kell dönteni.. aminek akkora a tétje hogy oda már tényleg Tökösnek kell lenni.

Szakemberek azt mondják, kis léptekben kell, lépcsőfokok.. kis dolgokkal.aztán egyre nehezebbel. úgy lehet az ilyet alakitani

2016. ápr. 20. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!