Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek nagyon spúr...

Szerintetek nagyon spúr vagyok? (lent részletesen) Ti mennyire vagytok spórolósak?

Figyelt kérdés

Kérdésem első fele arról szól, mit gondoltok a fentebb említett tulajdonságomról, mennyire "komoly" a helyzet. Huszonéves lány vagyok, tulajdonképpen amióta az eszemet tudom, mindig megfogom a pénzt. Amikor kaptam zsebpénzt kis koromban, mindig elraktam, így a szüleim már nem is adtak, mert látták, hogy nem költöm.

Jó módban élünk, ezért külön élek a saját tulajdonunkban álló lakásunkban, de én tartom fenn magamat munkából, de mellette tanulok is még. Rezsit (még) nem én fizetem (mert a melóból annyi nem telne), de minden mást igen. Havi 40 a fizetésem kb.

Van egy olyan szokásom, hogy minden árura és szolgáltatásra megvan a fejemben egy összeg, amennyit szerintem ér, és ha afölött kérnek, akkor a pénzkiadás olyan nekem, mintha a fogamat húznák. Tudjátok, póló max. 3000, ebéd max. 1000, egy gombóc fagyi max. 100 (ezért nem eszek már nagyon régóta fagyit, mert 200-ért szerintem rablás).

Néha felháborodok, milyen pofátlan árak vannak, pedig sok dolgot megengedhetnék. Ne mondjam, a fizetésemből is tudok félre tenni, és ha nem tudnék, nagyon rosszul érezném magam. Én az a fajta vagyok, hogy ha 10 ezret keresnék, akkor is raknék félre, maximum minden nap üres zsömlét ennék vízzel, és gyalog járnék meg stoppal, hogy ne kelljen bérletet venni.

Emellet van egy olyan fura szokásom, hogyha valakivel vagyok, mindig meghívom kávéra, már ha én is iszom. Vagy veszek neki valamit, vagy ha jön vendég, főzök (olyan alapanyagokból, amit magamnak soha nem vennék meg). És érdekes módon ilyenkor nem érdekel annyira, hogy egy anyagi csőd volt az aktuális nap is. Illetve még olyan dolgokra nem sajnálom a pénzt, amikről tudom, hogy szinte egy életre szólnak, ha vigyázok rájuk. Akkor nem nézem az árat.

Második kérdésem, hogy ti milyenek vagytok? Engem furának tartotok, vagy igazából mindenkiben megvan ez? :))

(Ja, és nem vagyok zsidó sem, se skót, mielőtt valaki meggyanúsít. ;))

2016. márc. 31. 21:02
 1/6 crudy ***** válasza:
Az első kérdésednek tulajdonképen mi a lényege? Lehet fel sem tűnt neked de közben meg is cáfoltad az állításodat
2016. márc. 31. 21:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mire gondolsz. :) Lehet, kicsit zavarosan írtam le, de az első kérdés, hogy szerintetek nagyon spórolós vagyok-e a leírtak alapján, és a második meg az, hogy ti hogy vagytok ezzel.
2016. márc. 31. 21:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Konkrétan túl vagy a "spórolós" jelzőn. Nagyon csúnya szó, ami illene rád. Ráadásul idegeneket meg megpróbálsz elkápráztatni. Huhh, nem lennék a bőrödben.
2016. ápr. 1. 11:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Mondjuk azt nem gondoltam, hogy ennyire durva, de lehet...
2016. ápr. 1. 15:36
 5/6 anonim ***** válasza:

mindenki valami miatt alakult ugy ahogy alakult. van aki tul agresziv van aki felenk, van aki tul sokat vasarol, masik meg menekul az elkotelezettsegtol.

ezek lehetnek jelentektelenk es korosak is. amit leirtal az eleg koros, es sztem sok dologban akadalyoz az eletedben. ugyhogy erdemes lenne kideriteni mi allhat a hatterben, mit kompenzalsz ezzel miert teszed ezt.

de azis lehet ha lesz egy parod es gyereked, egy egesz csaladra kell majd fozzel, akkor megszunik teljesen:)

2016. ápr. 29. 19:20
 6/6 anonim válasza:

Örülok h vannak ilyen fiatalok mint te :)

Mondjuk ritka az aki tejető es megis becsuli a pénzt.

Én is ilyen vagyok csak nem élek olyan fényes anyagi körülmények között,szó nincs arról hogy éheznek de ruhara,szórakozasra,utazasra meg plane nem telik

2016. aug. 10. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!