Véleményetek szerint lehet egy ember domináns, úgy hogy nem agresszív?
A vita betartásával s betartatásával, ezt sem agresszivitással eléréssel. Ha egy értelmiségivel kerül összetűzésben, vita keretein megoldják.
Domináns általában minőségi megoldásai miatt lesz tiszteletben tartott.
Egyébként nem találkoztam még ilyen emberrel .Én ahogy külső megfigyelőként nézzek egy vitát,az egyik fél az agresszív ,aki a végletekig elmegy ,csak hogy neki igaza legyen,persze van amikor megtalálja a párját és egyikük sem nyert semmit ,csak pár pofonnal lettek gazdagabbak.
A másik véglet alárendelt ember ,aki fél a legkisebb vitákba is belekeveredni ,bár nem csak ez a két véglet létezik .Csak mondom ilyen emberrel még nem találkoztam aki intelligensen és elegánsan vitatkozott volna ,és szerintem követendő példa.
"ilyen emberrel még nem találkoztam aki intelligensen és elegánsan vitatkozott volna ,és szerintem követendő példa."
Lehet, hogy rossz emberek között mozogsz.
Miért van az értelmiségi idézőjelben?
Ahogy látom, te összekevered a vitát a veszekedéssel.
"hogy egy esetleges utca verbális támadásban,hogy tudná lefegyverezni az illetőt ?"
Ja, értem.
Akkor: sehogy. Egyszerűen felmérné, hogy az nem az a szint, ahova neki le kellene ereszkednie, így nem állna le vitázni, mert tudná, hogy az nem vita lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!