Néhány ember miért nem vallja be, hogy tévedett?
Én talán büszkeségből. Nem jó érzés bevallanom, még magamnak sem, hogy tévedtem.
Bocsánatot kérni meg kifejezetten nehezemre esik. Amúgy is rossz érzésem van a hiba miatt, beszélni meg végképp nem akarok róla.
Egyrészt van úgy, hogy csak magának vallja be. Ez nem a szóbéli sajnálkozásaiból fog feltűnni, hanem csupán abból, hogy a későbbiekben változtat viselkedésén/gondolkodásán, és az igazad követi.
Másrészt szerintem lehet arról is szó, hogy például engem zavarhat az olyan eset, amikor részben igazam van, az én véleményem is helytálló némileg, de ha úgy kezelik, mintha teljesen helytelen nagy baki volna, akkor én sem szívesen kérnék elnézést vagy sajnálkoznék.. pl. épp olyan emberekkel szemben, akiknek rögeszmés meggyőződésük, hogy mindig igazuk van.
Tehát szerintem makacs-makaccsal szemben viselkedik így, de egy szintén belátóbb/érthetőbb ember előtt én is inkább beismerném a tévedésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!