Hiszitek, hogy egy ember meg tud változni, ha tenni akar ellene? (pl. a csendessége ellen)
Nem mindegy hogy azert csendes mert ilyen az alap termeszete vagy mert nincs onbizalma.
Elobbin nehezebb valtoztatni, utobbin konnyabb.
Alpbol a csendessegbol ugy a legjobb kitorni ha az ember tudatosan keresi a parbeszedre felhivo szituaciokat
2-esnek igaza van.
Amennyiben ilyen ember alapból, szerintem hiba megváltoztatni, mintha megerőszakolnád a természetet.
A csendes is normális.
Divat az extrovertáltak tulajdonságait beállítani normálisként, pedig az IS normális, meg aki csendes, az is.
Ha meg alapból csendes vagy, és változni akarsz, olyan, mintha akarattal próbálnál szemszínt változtatni.
Kedves Kérdező!
Én még elég zsenge életkorú vagyok (22 éves),de gyermekkorom óta küszködök a csendességemmel. Általános iskolas ballagásomon azzal győzködtem magam, hogy majd középsuliban kinyílik a világ, középsuliban azzal, hogy majd egyetemen normálisabb lesz a közösség és majd találok hasonszőrű embereket, de nem így lett...A kötelező szakmai gyakorlatomat meg úgy éltem meg, mint egy horrortörténetet. Becsöppentem egy olyan munkaközösségbe, ahol az emberkék már 5-10 éve munkatársak voltak, a pisi-kaki ügyeiket is megosztották egymással, én meg csak ültem és csináltam a dolgom/álltam kukán a fénymásoló mellett. Képtelen vagyok fecsegni, üres beszédekkel tépni a számat és ezért vagy szimplán bunkónak néznek, azt hiszik, hogy különcködök és elvonulok, mert senki sem érdekel, vagy ufo-nak néznek, és ha megszólalok, eltátják a szájukat, hogy jééé, ez tud beszélni. Ezért is éljük meg sokan a csendességet...Mindazonáltal nem érzem, hogy meg tudnék változni. Próbálkoztam ugyan, hogy népszerű témák után olvasok, hogy azóba tudjak elegyedni másokkal, de ez a mesterkélt erdeklődés sem jó műfaj, ahogy a korábbi hozzászóló írta, a természet megerőszakolása, szó szerint...
Facebookon szeretnék indítani egy barátkeresőt, kifejezetten csendes embereknek, remélem, sikerül majd legalább barátkozni hasonszőrű emberekkel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!