Miért ilyen mogorva, durcás a többség ebben az országban? Másnak is feltűnt már?
"Más országban az ilyen magatartású embert nagy ívben kerülik!"
Na persze. Mindenhol tökéletes az élet csak itt nem.
Munkám miatt több, mint 40 országban jártam és én is azt tapasztaltam, hogy a régi keleti blokki országokban jóval nagyobb a negatív mentalitás, illetve nem fogadják el a másságot, sok helyen turistaként vagy hülyének néztek (átakartak verni), illetve nem voltak segítőkészek.
Persze voltak pozitív tapasztalataim, de szerintem is Magyarországon rengeteg flegma ember van 😟
Én pont emiatt nem szeretem az országunkat, azon kívül hogy nincs jövőkép és az egész egy szemétdomb, az emberek mentalitása az, ami elborzaszt. Igen, a többség fintorog, bús, teli van az ország buta, igénytelen prolik tömkelegével.
Számos országban jártam már, de ez a bús komorság nem csak ránk jellemző, Angliában és Franciaországban is tapasztaltam, viszont ezt a mentalitást, hogy tegyünk keresztbe a másiknak, meghalt a tehenünk, a szomszédi is dögölne meg, az csak itthon.
A legszimpibb ország Ausztrália, alig várom, hogy befejezzem az egyetemet, indulok is, felső fokú angol nyelvtudás és mérnökinformatikus végzettség bőven elég, hogy a szigorú pontrendszeren átjussak.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Nagyon alapvető hiányosságokat lehet tapasztalni úton-útfélen.
Az apró momentumoktól a nagyon buta dolgokig tapasztalom, hogy a "Köszönöm, hogy szólt." helyett "De bunkó vagy kérdezett valaki?" a válasz. Másik: -Elnézést, itt nem lehet parkolni. -Miért ki vagy te hogy nekem beszólsz a k. a...?
Huhh és még sorolhatnám.
Sajnálom, hogy azok az országok is ezt a képet mutatják, ahol korábban nem ez volt a tendencia.
Persze rengeteg ember vitte az unintelligens viselkedést nyugatra. De vajon mi az oka, hogy itt ez az divat? Ez olyan balkáni és így jó? Vagy senki nem mondja meg az embereknek, hogy ezt így nem illik? Vagy ugyanolyan balkáni tanárok mutatnak mintát az iskolákban, mint otthon?
Tisztelet a kivételnek, mert azzal is találkoztam.
Tornyai János: Bús magyar sors
Ady Endre:
A lelkek temetője
E föld a lelkek temetője,
Ciprusos, árva temetője,
Sok vér ömlött itt valaha
S maggyilkos méreg lett belőle.
Itt azok éltek, kik nem éltek,
A legkülömbek sohse éltek,
Itt meddő a nagy gerjedés
S százszor boldogak a vetéltek.
Ez a szomorú magyar róna,
Halálszagú, bús, magyar róna,
Hány megölt lélek sikoltott
Bús átkot az egekig róla.
Óh, boldogak itt, kik nem éltek,
A legkülömbek sohse éltek,
Itt meddő a nagy gerjedés
S százszor boldogak a vetéltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!