Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi szükség egységes helyesírásra?

Mi szükség egységes helyesírásra?

Figyelt kérdés
2016. márc. 3. 19:05
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

"Kukorékol a kakas kérdező."

Ebben pedig van helyesírási hiba.

2016. márc. 3. 22:30
 12/15 anonim ***** válasza:

Egység (?) van és mégis félreértjük egymást. Épp az egység megbomlásáról írtam. Arról h ha te azt írod háj más vki azt h hály az zavart kelt. Arról h én könnyen olvasom a h-t hogy nak míg más ezt borzalmasnak tartja. Az egyseggből pedig nem hághatod ki sem az ékezet nélküliséget sem azt h hova tesszük az íjeleket mer ek a helyesírás-hó tartóz-nak. Asszem. Ha nincs egység hanem egyediség akkor túl sokat kell gondolkodni olyasmin ami fölöslegesen emészti az energiákat,sőt akár a teljes érthetetlenségig vihet.

Kicsit az az érzésem h úgyis csak kioktató választ fogsz írni a helet h +akarnal érteni másokkat akik megtiszteltek a vállaszukkal, de mind1 :)

2016. márc. 3. 22:56
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem éreztem megtisztelve magam pár komment által, és nem fogok lekezelő választ adni, hanem érdeklődnék, hogy az emberek közt miért nem támadt zavar régen, az egységes helyesírás előtt. Nem értem, miért olyan nagy baj ez a zavar, és az ly-s példádat sem, miután mondtam, hogy szerintem azt el kéne törölni.
2016. márc. 4. 13:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Ettől függetlenül a saját nyelvünket illene megismerni és megérteni.

A helyes nyelvhasználat pedig szerintem egy kulturális érték, amit minden magyarnak ápolnia kell.

2016. márc. 4. 16:48
 15/15 A kérdező kommentje:
De az indokot kérdezem.
2016. márc. 4. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!