Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A férfilét az egy kötelezettség?

A férfilét az egy kötelezettség?

Figyelt kérdés

Legyél már férfi!

Feminin vagy!

Ezzel a viselkedéssel - már bocs (flegm-flegm) - de nem leszel férfi egy nő szemében!

Lánylelkű barátom mindenen megsértődsz!

stb stb stb

Folytathatnám a flegma és maró gúny ítélkezéssel és bírálat-minősítgetéssel ötvözött megnyilvánulási formáit.

Ezek a mondatok a közvetlen környezetemben hangzottak el - címkéző jelleggel - észosztás kellősközepette olyan szituációkban, amikor valaki, aki férfinek született (egy-két esetben én voltam az érintett, más esetekben közeli ismerősök), de mégis meg merészelte tenni :D hogy kimutatta az érzéseit, hogy beszélt róluk, ha valaki bunkó volt, akkor ebbéli nemtetszésének hangot adott stb stb stb.

Szerény véleményem szerint a férfilét nem összeegyeztethetetlen azzal, hogy az ember ne egy robotisztikus burok-álarcot öltve szerepet játsszon, ahelyett, hogy HITELESEN ki merné mutatni az érzéseit. Azért, mert valaki férfi, attól még önmagában ez a nemi adat nem hiszem hogy szerepjátékra kötelezné. Nem extra nyafkaságról van szó, hanem a természetes emberi igények kinyilvánításáról.

2016. márc. 1. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

Ahogy egy no legyen noies, ugy egy ferfi legyen ferfias.

Mar ha tetszeni akar a masik nemnek. Ami alatt nem szerepjatek ertendo, hanem egy kis odafigyeles magara.

2016. márc. 1. 16:18
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Ha a baráti társaságomban egy férfi ezt mondaná a másiknak, az nekem nőnek is sértő lenne.

Igazad van. Szerintem aki nem meri kimutatni az érzéseit - akár férfi, akár nő - annak valami elcsökevényesedett lelke van.

2016. márc. 1. 16:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem legyél olyan, amilyen akarsz lenni! Mindig lesz olyan, akinek nem tetszik, de csak akkor leszel hiteles, ha magadat adod, azt, ami benned van. És ekkor fogod megtalálni azokat az embereket is, akikkel valódi, mély kapcsolatokat építhetsz.
2016. márc. 1. 18:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit takar ez a "kimutatta az érzelmeit". Sírt, hisztizett, nyafogott, sajnáltatta magát? Mert egy nyugodtan, higgadtan előadott mondatra nem szoktak úgy reagálni, hogy feminin vagy, meg legyél már férfi stb.
2016. márc. 1. 18:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Nincs kötelezettség.

Embereknek vannak érzelmeik, nem létezik femininség.

2016. márc. 2. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!