Cigány vagy roma?
Teljesen mindegy, én mindkettőt használom. Romával nyitok, mert az talán elfogadottabb, de nem érzem úgy hogy meg lenne tiltva a "cigány" szó használata. Ha tudom hogy tisztában van a beszélgetőpartnerem a személyes nézeteimmel, akkor mehet a "cigány" is.
Nem tudom miért érzed úgy hogy a roma szót ajánlatos használni. Lehet hogy pol-korrektebb, de a magyarok többsége szarik az egészre, utálják a cigányokat. A cigányság mint népcsoport van tiltólistán, nem a népcsoport neve. 21. század, Magyarország...
Én cigánynak nevezem a cigányokat mikor cigányokkal beszélgetek, és a cigányok nem háborodtak fel, mert cigánynak neveztem a cigányokat, mert ők is cigánynak nevezik a cigányokat, és magukat.
Ezt nem csak az itteni, de a környező települések cigány lakosaira is igaz.
A "romázás" az önkormányzat dolgozói, és egyéb hasonló arcoskodó körökben fordul elő, akik szociális kérdést csinálnak ebből, csak azért hogy pozicióba kerülhessenek, vagy abban maradhassanak.
A cigányok is cigánynak nevezik magukat, mint népcsoportot, legalábbis magyarul. Akkor most mire fel polkorrektkedni?
Ezt a romázást pár idióta találta ki, akik cigányt is csak statisztikai kimutatásokban láttak, számként reprezentálva, beszélni még sosem beszéltek cigánnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!