Cigány vagyok, de mért kell lenézni az embert? Többi lent
Szia.
Én sem értem,hogy titeket miért néznek le.
Nem a származás miatt lesz az ember olyan amilyen,hanem a tetteik miatt lesz az ember olyan amilyen!A romáknál is,meg a magyaroknál is vannak rosszak,meg normálisak!Ahogy olvasom te a normálisakhoz tartozol,elvégre is dolgozol,meg igényesebbnek tűnsz.:D
Szerintem ne foglalkozz a rasszista szövegekkel,ezzel is aki bánt,az önmagát minősíti!
Hülye emberek hülye sztereotípiája.
Próbálj meg nem foglalkozni vele.
Előítéletek és sztereotípia, de nem jogtalanul.
Te sajnos egy áldozata vagy ennek. Képzeld el ezt a helyzetet: Valaki szól neked, hogy vigyázz, rád esik a zongora. Megijedsz, felnézel, s nincs ott semmi. Aki szólt, nevet. Majd 2 perc múlva: Vigyázz, rád esik a zongora! Felnézel, nincs ott semmi, aki szólt, az nevet. Harmadjára rád üvölt: VIGYÁZZ! RÁD ESIK A ZONGORA! Te nem veszed komolyan, úgyis csak szórakozik. Majd rád esik a zongora.
Így működik a sztereotípia is: Ha sok cigány balhézik az országban, egy kalap alá vesznek téged is, mert nem ismernek. Te egy teljesen normális embernek tűnsz az írásod alapján, de mivel ezt nem tudják rólad, annyit mondanak hogy te is csak egy "cigány" vagy.
Sajnos valóban van cigány probléma, itt a környéken és más helyen is szemmel láthatóan sok a kötekedés, a beszólogatás, a kiskirálykodás, gyilkosságok, lopások stb. Aki mást gondol, az még nem ismeri a helyzetet. Ezeket ugyanúgy megteszi a magyar is egyébként...
A másik dolog amibe nem fogok belemenni, az a szociálpolitikai oldala a dolognak, az cigányok terén egy KATASZTRÓFA. Erről nem mondok/mondhatok többet. De még a TV sem fog.
Próbálj meg ne foglalkozni velük, te egy tisztességes ember vagy - és éld így tovább az életed. Valahogy el kell viselned sajnos ezt a béklyót, mert nem fog változni a helyzet. Találni fogsz egy baráti kört, egy hosszútávú munkát ahol szeretnek és megbecsülnek, s ez lesz igazán fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!