Miért ritka a magas cigány?
Az első közelebb van a valósághoz. Nem jellemző a jól tápláltság a cigány családokban, még ha mennyiségileg megfelelő is a táplálkozásuk, minőségileg nem teszi lehetővé a egészsége fejlődést. Ennek igen gyakori következménye az ivarérettség eléréséig kórosan sovány, majd pár év alatt hatalmas hasat növesztő cigánygyerek. De hasonló okok miatt néznek ki harmincévesen ötvennek a cigány nők is.
Ha megnézel pár elit cigányt, azok magasabbak és normálisan néznek ki - a genetika nem minden.
#5: Én úgy gondolom, hogy különbséget kell tennünk elit cigány (ha van ilyen kategória) és celeb között. A kettő között lehetne akár átfedés is, de nincs, mert teljesen más csoportról van szó. A celebek jó része egészségtelen életet él (akár csak az átlag), de ők nem csak a kávé-pia-cigi vonalon, de a mozgásszegény életmód, a kialvatlanság, stressz miatt is stb. Ráadásul ezek a médiában megjelenő cigányok egyrészt csak egy szűk, kétes szinvonalú előadói réteget képviselnek, de nem tanultabbak az átlagnál.
Ettől teljesen függetlenül azonban van egy elit a cigányok között is, az egyetemet végzett emberek például, akik többnyire humán vonalon tevékenykednek. Nem mondom, hogy nagyon sok van közöttük, de sokkal-sokkal több, mint azt páran gondolnák. Lényegesen kevésbé jellemző rájuk az elhízás és a rossz fizikum, pontosabban épp annyira, mint a többségi társadalom hasonló életszívonalon élő tagjaira.
Cigány vagyok, 17 éves és 187 cm :) (nyilván fiú)
Szerintem elég magas. Mondjuk igaz, hogy ritka. Szerintem a szegénység, rossz táplálkozás, gyakori fázás, dohányzás miatt, mint minden szegényebb társadalomban. Az 1900-as évek magyar cselédsége sem tudhatott magának túl nagy átlagos magasságot ugyanezen okokból kifolyólag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!