Fővárosban tényleg bunkóbak az emberek mint vidéken?
Ennek a kérdésnek pont annyi értelme van, mint feltenni azt, hogy:
Vidéken tényleg sokkal sötétebbek az emberek?
Ha megtalálod a hibát az utóbbi kérdésben, akkor az topiknyitó kérdésben is megtalálod.
Kérdés, ki mit ért bunkóság alatt, mert mindenki másképp szocializálódik. Pl. a vidékről Pestre jövő néninek bunkó az a fiatal, akit elkezd kérezgetni a vallásáról a metrón, mert náluk az az illendő, ha bárkivel elbeszélgetsz bármiről, aki megszólít, nekem meg az bunkóság, hogy egyáltalán kérdezni mer a vallásomról, mert városban inkább magánügy.
Én azt mondanám, máshogy "bunkók" az emberek Bp.-n és vidéken, ill. vidék és vidék között is van különbség, egy nagyváros már inkább Bp.-hez hasonlít ilyen téren, mint vmi 200fős kisfaluhoz. Engem pl. budapestiként nem zavar az, hogy nem akar velem cseverészni minden boltos, akihez megyek, hogy az újonnan beköltöző szomszéd nem mutatkozik be, és megértem, hogy a városi rohanó életmód miatt sokan türelmetlenek. Mást meg zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!