Ti is szoktátok így gondolni néha esetleg gyakrabban?
*A Kérdés Nem Provokáció! És dickevés se !
Ti is szoktátok úgy gondolni hogy minek ez a sok okos dolog, amikor régebben is milyen jól megvoltunk a "nyomógombos/nyitogatós" telefonokkal, az autókkal nem mindenféle erintős képernyőkkel illetve autómata parkolással stb.
Néha eszembe jut hogy mennyivel jobb lenne ha minden elektronika egy kicsit elavultabb lenne.
Ez lehet hogy így hülyeségnek illetve viccesnek hangzik de így van.
Nos magaból indulok ki:
Mindenféle modern kütyüm van ami a mai világhoz tartozik, mert megengedhetem magamnak.
Előszőr érdekesnek tűntek az első hónapokban de aztán..
Csak hogy tudjátok mire gondolok egy pár példa:
Legmodernebb Smart 4k Smart Curved Tv
Csúcskategóriás Okostelefon, okos órával.
"Okos" hűtőszekrény
Újabb modernnek nevezhető autó Tele mindenféle extrákkal aminek a felét se használom ki
Csúcs kategóriás számítógép / Laptop/ Tablet ( munkára is szoktam használni őket)
Stb. Okos "cuccok"
Néha úgy érzem hogy menekülnék ebből a "modern" világból egy pár évvel a múltba kb 5-10 évre.
Illetve hagynám ezeket a kütyüket és visszatérnék a "normálisabb" megszokott világba.
Mégegyszer: A kérdés nem provokáció. A véleményetek érdekelnének.
Aki végig bírta olvasni,illetve a válaszolóknak előre is köszönet.
Alapszabály: Sosem az eszköz a hibás. Egy eszköz, egy tárgy, nem lehet jó vagy rossz. A használata és használója dönti el a szerepét. Egy villával kiszúrhatom valaki szemét, de ehetek is vele. Most akkor a villa jó vagy rossz? Egyik sem, egy semleges tárgy.
Te is eldöntheted, hogy számodra mi jó és mi rossz. A többivel felesleges foglalkoznod. Nem tetszik az okoshűtő? Add el és vegyél egy egyszerűbbet! A profitból pedig utazz, menj el sportolni, bármi, csinálj bármit, ami jobban érdekel vagy leköt.
Régen amúgy, tényleg jól megvoltunk. Az előtte lévők is, a saját dolgaikkal. Meg előtte is. Visszamehetnénk a kőkorig is, mert nem voltak egészségkárosító emberi termékek... De azért rengetegen meghaltunk egy sima betegségtől.
És tényleg azt használd, ami kell. Mérd fel az igényeid. Én pl. nem szeretem az érintőképernyős telefonokat, mert egyszerűen nagy az ujjam egy sms-t megírni rajtuk. Van egy régi Nokiám, ami nagyjából kielégíti az igényeim. Vehetnék jobbat is, de nincs rá igényem.
A tv-t pedig nyugodtan átdobhatod hozzám, értékelném, mert imádom a filmeket, de elég kicsit a monitorom! :D Sok filmnél pedig annyira jó képek és színészi játék van, hogy érdemes nagyobb méretben és jobb felbontással nézni, ha érdekli az embert. Régen egy fekete-fehér tv nem igazán hozta azt az élményt, amit egy mai tv.
Az okosórát vagy valami hasonlót is elfogadnék. Szeretek futni, de nincs pénzem pulzusmérős órára, pedig egy betegség miatt nem ártana. :)
Az okos hűtő értemét nem látom, így még akkor sem vennék, ha milliárdos lennék. Nincs rá igényem, nem ad semmit az életemhez.
A csúcskategóriás laptopnak is örülj szerintem! :D Az enyém befagy 10 perc netezés után, hidd el, nem túl kellemes pl. tanulás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!