Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Úgy érzem több személyből...

Úgy érzem több személyből épülök fel, és csak kedvtől függ, hogy melyik vagyok?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, mintha 3 embertípus lennék egyszerre.

Mármint az egyik "énem" az a gettós, amerikai, aki mindig sapkába, háremgatyába van, mint egy menő street dance-s.

A másik énem a tipikus segítőkész, természetbolond, örökpozitív ember. És a harmadik énem pedig az a kis úrihölgy, borral a kezébe, óriás kalappal a fején.

És igazából csak kedvemből függ, hogy melyiket hozom ki magamból, és hogy melyik tulajdonságba öltözök.

Hogy tudnám elérni, hogy csak 1 személyiségem legyen? Ne legyek ilyen össze-vissza mozgó személy?

Honnan tudom, hogy melyik is vagyok valójába én?

2016. febr. 22. 17:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem annyira furcsa ez mint ahogyan érezheted. Szinte lehetetlen az ember számára hogy egyféleképpen viszonyuljon különböző környezeteihez. Nálam is elég éles a különbség. Nehéz meghatározni kik vagyunk. Valójában mindegyik, te vagy, és egyik sem. Őszinte személyiség nem létezhet ha már eleve e tér idő, és saját történeteink által dúsitott a karakterünk. Aki valójában minket jelent azt máshol, mélyebben kell keresni, nem egy viselkedés stílusban, vagy öltözködésben, hanem abban hogy pl drámaibb helyzetekben, fontos döntéseknél mire bólintunk, merre indulunk el. Ha ez, értékrended, érzéseid, gátlásaid, és gondolat világod is különbözik az az mikor már több féle személyiség létezése lehetséges benned.
2016. febr. 22. 18:24
 2/4 anonim ***** válasza:
És élvezem is én nagyon kedvem szerint ilyen vagy olyan lenni, nekem is van 15 db kalapom, egyik nap bohóc, aztán meg titokzatos cilinderes idegen, vagy romantikus tündérjelleg.. mi egyedek. Örülj neki hogy izgalmas vagy :) Összezavarodni könnyű igaz, de problémák minden úton vannak, változni mindenesetre ne akarj meg! TE az vagy aki ezeket a karaktereket változtatja!
2016. febr. 22. 18:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne ijedj meg, és ne akarj egysíkú lenni, mert ez a normális, ahogy vagy :)

Most gondolj bele, milyen lenne, ha csak egy arckifejezésünk lenne, és minden de minden szituban csak az lenne az arcunkon?? Temetésen is, esküvőn is, buliban, boltban, otthon stb?

Tudom, nem arckifejezést írtál, hanem személyt, de az arckifejezés kicsiben ugyanez: hangulattól függ.

Én képregényeket rajzolok hobbiból, és arra jutottam, hogy mindegyik karakterem is kicsit én vagyok: én vagyok a nyugodt, a bosszankodós, a félénk, az anyáskodó figura is :) De még sorolhatnám.

Az embernek több arca és több szerepe van élete során, hiszen először gyerek, aztán kamasz, aztán lehet szerelmestárs, barát, szülő, tanár, ellenfél, stb stb.

2016. febr. 22. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Amikor nagyon szélsőségekbe megy, illetve bármikor mikor észreveszed és negatívnak gondolod, analizáld magad és tudatosan változtass viselkedéseden.

Gyakorlással megrögződés és befolyás miatti személyiségváltozás felülírható.

Nem probléma amúgy ha sokféle képen viselkedsz.

2016. febr. 22. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!