Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Joghallgatóként rettegek a...

Joghallgatóként rettegek a szerepléstől. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

Mindig kerültem az ilyen szituációkat, de most belefutottam nem egy olyan tanárba ebben a félévben, akik ebből a szempontból a rémálmaim. Holnap is lesz egy olyan gyakorlatom, ahol a tanár felszólít, és felállva kell felelni a kérdésére... az emiatt való idegeskedés pedig már a mai napomat is elrontotta.

(A teljesség kedvéért: a jövő héten megyek egy interjúra, ahol eldől, felvesznek-e terápiára a SOTE Pszichiátriai Osztályára - önértékelési gondjaim és pánikrohamaim vannak)

Szóval instant tippekre lennék kíváncsi. Egyszerűen rettegek az emberektől és attól, hogy rossz véleménnyel vannak/lesznek rólam.

23/L

2016. febr. 21. 18:22
 1/4 anonim ***** válasza:
menj el az interjúra és ott segítséget fognak tudni neked nyújtani. ez nem egy alkalom, mire eljutsz oda, hogy megerősödj lelkileg. nyugtasd meg magad addig is.. az első lépésen már túl vagy azzal, hogy segítséget kértél. ha ilyen labilis vagy, akkor kérheted azt, hogy te nem állsz fel beszélni, de akkor az osztálytársaid előtt fogod vállalni, hogy nem mersz szerepelni. nem mindenki született szónoknak, de egy egészséges önértékelése, önbizalma kell az embernek lennie, hogy a mindennapokban boldoguljon. ha eddig nem buktál meg, akkor az már jó hír. tudom ez nem túl jó tanács, de próbáld magad addig is össze szedni. gondold végig, hogy miért lehet kisebbségi komplexusod, mitől félsz, hogy mit fognak látni/gondolni rólad? ennek mi a valóság alapja? kell-e egyáltalán ettől félni. előbb-utóbb el kell fogadnod magad olyannak, amilyen vagy. de nem árt a személyiségeden fejleszteni, ezáltal könnyebb lesz.
2016. febr. 21. 19:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem tudok okosat mondani sajnos, remélem a SOTE-n segítenek, de ilyen gátlások mellett biztos a jogi vonal a megfelelő pálya neked? Nem lesz túl stresszes?
2016. febr. 23. 13:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Koszi mindkettotoknek. Nem, alapbol nem ismerek ennel unalmasabb temat, mint a jog, szoval itt nem csak arrol van szo, hogy felek a szereplestol. Motivacio hianyaban bukdacsolok is rendesen, de anno meg nem tudtam, mit kezdjek magammal, sok eszem meg nincs semmihez, viszont human beallitottsagom reven van egy keves erzekem ehhez a terulethez. Azota mar tudom, mivel akarok foglalkozni, de az apam nem tart el, hogy meg egy egyetemet elvegezzek, most pedig mar 4. eves vagyok es diakhitelt kenyszerultem felvenni. Szoval vegigcsinalom, es amig a fogaimat csikorgatva jogaszkodom majd, mellette levelezon elvegzem azt, amivel foglalkozni szeretnek. "Rozsas" kilatasok. Valoszinuleg a masik szakot is valahogy hitellel vegzem el, amiktol eletem vegeig sem fogok szabadulni. Mert apamnak ANNYIRA maniaja, hogy a gyerekenek jo diplomaja legyen meg akkor is, ha utalja a szakmat, amit tanul es kenytelen hitelbol finanszirozni a tandijat...

Bocs, le kellett irnom, mert mar rosszul vagyok az egesz elethelyzetemtol. :(

2016. febr. 23. 14:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Na, akkor sorstárs vagy...

Én meg most örlődöm, 32évesen, hogy pályát tévesztettem, verem a fejem a falba, hogy miért közgazdász lettem, miért nem jogász és most próbálom kitalálni, hogy is legyek mégiscsak jogász... áááá köszi :) ez most nekem is jól esett. :)

2016. febr. 23. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!