Miért van ennyi negatív ember Magyarországon?
Rengeteg negatív emberrel találkoztam már életem során és nem értem miért kell panaszkodni, negatívan nézni mindent, miért jó ez nekik? Mennyibe tele az hogy pozitívan néznek mindent? Ez csak egy gondolkodásmód nem kerül semmibe, mindenki számára elérhető, boldogabbá tesz és sokkal több mindent el lehet érni vele mint ha negatívak lennénk!
(20F)
Mert nem elégedettek az életükkel és olyan hatások érték őket, amitől ilyenné váltak. Ne gondold, hogy külföldön automatikusan sokkal kevesebb a negatív ember. Ahol jobb a gazdaság és oktatás, ott valóban kevesebb a negatív ember, mert kevesebb dolog miatt kell aggódni. De külföldön is simán kerülhet az ember olyan közegbe, hogy negatív emberek veszik körül. (Ezeket több, külföldön dolgozó/élő ismerősöm is megerősíti.)
A panaszkodásnak pszichológiai oka is van, így az ember végre kiadhatja magát és nyugodtabb lesz.
A pozitív gondolkodásos szövegtől viszont, a falra futok... 1 embert sem láttam még, akinek valóban rossz élete volt és képes lett volna azt mondani, hogy gondolkodjunk pozitívan, viszont rengeteg jó anyagi és családi hátterű embertől hallottam. Gondolom nem véletlenül.
A pozitív gondolkodás jó annak, akinek épp összejön. Attól, hogy én holnaptól örülök, ha esik az eső, még ugyanúgy lyukas marad a cipőm és egész nap vizes lesz a lábam. Ebben mégis mi pozitívat lássak? :D
Attól pedig semmivel sem fogok többet elérni, ha pozitívan gondolkodom. Kipróbáltam, hogy 1 hónapig próbálok csak és kizárólag mindent pozitívan nézni, de vicces lett a helyzet. Úgy éreztem magam, mint egy bárgyú birka és semmivel sem voltam előrébb.
Az embert az viszi előre, ha tesz valamit azért, amit akar. Lehet azt pozitív vagy negatív gondolkodással is. A negatív gondolkodás előnye pl. az óvatosság és a folyton készen állás. Az ismerősöd is azért tudott kitörni, mert tett érte.
"Sajnos egyikőtökkel sem értek egyet, semmilyen külső hatás nem befolyásolhatja a gondolkodást..."
Az oké, hogy nem értesz egyet a dologgal, a gravitációval sem muszáj, de azért a pszichológiának nézz utána. A gondolkodást és fejlődését a külső hatások befolyásolják. Szerinted mégis miből épül fel a gondolkodásunk? Ha valakit csak negatív hatások érnek, mégis mire nézzen pozitívan? Kb. mintha azt mondanád, hogy a vallási fanatikusok nem a vallás hatásai miatt lesznek azok, amik.
En is csak megerositeni tudom h a magyaroknak egy jo resze egyre keserubben latja a vilagot es ez kulonosen feltuno ha az ember nincs ott egy ideig es aztan visszamegy. Tudom h tenyleg nagyon nem kellemes az eletszinvonal meg helyzet magyarorszagon de attol h panaszkodnak egesz allo nap nem lesz jobb. Meg kene talalni azt az egeszseges pozitiv hozzaallast amikor kb 80% ban a dolgok jo oldalat nezik es a maradekban meg egyszeruen realistak, elfogadjak a helyzetet, kiadjak a felgyulemlett feszultseget (de nem azzal h a naluk jobban eloket ocsaroljak). Mert lassuk be a 100% pozitivizmus nem lehet valos, nem lehet abszolute mindenbe talalni valami pozitivumot es csak ignoralni a negtivumot.
Valaki azt mondta itt elottem h ez az eletszemlelet csak a jo hatterbol jovoknel talalhato meg es talan igaz is de nem feltetlenul csak rajuk lehet jellemzo. Az en eletkorulmenyeim nem indokoljak h annyira pozitiv legyek de az vagyok 8/10 alkalommal mert azt szeretnem erezni h megyek vmerre, rortennek dolgok az eletembe de ha ugy nezem h ez se jo, az se jo akk nem fogom elerni ezt az allapotot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!