Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sóher vagyok, mit lehetne tenni?

Sóher vagyok, mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Lehet meglepődtök, de lány létemre olyan sóher vagyok, hogy ilyet még nem hordott hátán a világ.

Mikor pénzt kapok, szépen elrakom és hozzá sem nyúlok, évekig csak nézegetem és nagyon ritkán veszek belőle valamit (karácsonyi ajándék, szülinap, ünnepek általában). Ha a saját pénzemet kell költeni, akkor inkább éhezem és jó a 80 Ft-os kőkemény papírzsepi stb. Ruhát venni a sajátomból esélytelen (pedig van félretett pénzem, nem is kevés), de egyszerűen nem megy. Mert ha meglátok valamit 1000 (!!) forintért, akkor "ez igazán lehetne 500" Ft is, ha 500-ért látom, akkor "Miért nem 250?" És így tovább. Tehát a legolcsóbb, már-már nevetséges árakon is fennakadok.

Ha a szüleimtől kapok tegyük fel 30ezret, hogy vásároljak magamnak ruhát, akkor epedek az 5-6-10 ezres felsők és nadrágok után, -ugyan megtehetném- de inkább sok kis 1000-3000 forintos dolgot veszek, amit később meg is bánok, mert nem tetszik, nem hordom, nem is olyan szép és csak azért vettem meg, mert olcsó.

Szerintem ez már beteges. Segítseteeeeek kérlek, mit lehet ez ellen tenni? Nem is értem, hogy képesek általában véve a nők annyi pénzt elkölteni, amennyit nekik adnak. :D

19/L

2016. febr. 18. 22:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

pont az ellentéted vagyok, én meg nem tudok spórolni. amíg van pénz addig költöm :D

megtetszik egy zakó?... hoppá 40 ezer, van még 10ezrem? jó elbulizom... a hasamat imádom, több ezret simán elkajálok egy nap...ha épp van egy szabad hétvégém, kiveszek egy-két nap szabit még, és elmegyek külföldre hétvégézni... és persze én meg férfi vagyok. és költök...

sztereotípia ez is, hogy a nők nem tudnak spórolni, hanem pazarolnak...

szerintem ez teljesen egyénfüggő, kinek mire van igénye, szüksége...

...bár tudnék kicsit spórolni :DDD

karácsonykor sem vonakodok a pénztárcám után nyúlni... a barátaimat is mindig megajándékozom egy üveg jobb borral, vagy valamivel. szülőket, tesókat szintén...nyilván a végén soha nincs egy forintom se, de amíg van én szórom :D

2016. febr. 18. 22:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Inkább ez, mint a fordítottja.

Szeresd magad, megérdemled.

Ha nagyon nem megy, akkor szakember.

A vásárlási mánia is betegség, de ez is. A másik véglet.

"Nem is értem, hogy képesek általában véve a nők annyi pénzt elkölteni, amennyit nekik adnak. :D

"

Bocsánat, de eleve magam keresem, és nem szórom agy nélkül.

2016. febr. 18. 22:56
 3/3 anonim ***** válasza:
17%

Én nagyon keveset keresek, szüleimnek sincs jó anyagi háttere. Nem szenvedtünk hiány húgommal soha semmiben.

De én is eléggé spórolássá váltam.

Viszont ha tetszik vmi ettől függetlenül megveszem. Én úgy vagyok vele,hogy 5 ezer a póló de nagyon tetszik! Inkább megveszem. Pár nap alatt 5 ezer úgy is elmegy hülyeségekre. Egy ruha meg nem hülyeség ha még tetszik is! :)

Úgy próbáld felfogni,hogy azt a pénzt más hülyeségre úgy is elköltöd.

Nekem pl 12 ezrem van március 5-ig(akkor kapok fizut) addig bő két hét van. Én tegnap költöttem 2-3 ezret,mert barátnőmmel beültünk kajálni a mekibe,meg vettünk jegyet. Akkor 6 ezer elmegy a kutyám kullancs nyakörvére amit a napokban fogok ismitől átvenni. Marad 2 hétre kb 5 ezer ft-om. Úgy hogy dolgozni járok és igazából eléggé sok mindenre kéne a pénz. De ha barátnőm megkér vegyek neki cigit,mert neki sincs már pénze akkor simán veszek neki 1000 ft-ért.Hiába lesz 4 ezrem két hétre.

Én nem sajnálom a pénzt.Spórolni jó dolog,de túlzásba nem szabad esni!

Igazából az se spórolás amit te csinálsz,mert apró hülyeségre megy el. Aminek mint írtad semmi értelme,mert nem hordod stb.

Kicsit próbáld ki azt,hogy ha van nálad 10 ezer ft és megtetszik 5 ezerért egy póló vedd meg!! Ha megéhezel vegyél kaját.

2016. febr. 19. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!