Régen rengeteg könyvet olvastam. Ma semennyit. Titeket is megrontott az internet?
régen kb 300-400 könyvet olvastam évente. most 0-át.. úgy 5 éve hagytam abba, időhiány miatt. aztán szépen a szabadidőmet a neten töltöm azóta.
szerintetek van még esélyem "visszaszokni" az olvasásra? van pár könyv amit azóta kaptam és várat magára.
már többször elhatároztam, hogy belekezdek egybe, de végül mindig arra eszméltem, hogy csak a telefonomat/tabomat/gépemet nyomkodom helyette. :/
ti hogy álltok az olvasással??
20N
# 5/9 Időpont ma 18:24
"Csak kevés jó könyvvel találkoztam mostanság."
Hadd ajánljak egyet!
Bornai Tibor: Lőj az ördögre!
Méltatlanul ismeretlen könyv!
Számomra az utóbbi idők legjobb regénye.
Vagy Bukowskitól a Posta?
Igen engem is.
De én már kezdek újra éledezni. :D
Imádok olvasni!
23/F
Hát engem nem a net rontott meg, hanem az első barátom (minden értelemben :D). Akkor úgy leszoktam nagyrészt az olvasásról. Aztán egyetem alatt a tankönyvek után betűt nem akartam látni, mert már keresztbe állt a szemem. Akkor kezdtem ilyen hülye oldalakat böngészni meg a neten lógni.
De 1-2 éve már meguntam és egyszerűen nem szórakoztat eléggé, csupa baromságot találok, a felszínes, netes beszélgetésekre sem érdemes annyi időt áldozni. Inkább félrevonulok olvasni. :D Persze már nem megy olyan ütemben, mint gyerekkoromban, mert a tanár legfeljebb leszidott, de a főnök szigorúbb lenne, ha olvasáson kap. :D
Nekem nagy löketet adott egyébként, amikor egy nyaraláson kiderült, hogy nincs net a szálláson (a mobilnet még nem volt annyira alap). Azt gondoltam, bele fogok pusztulni - mint előtte néhány órás kimaradásba is - de tök jól elvoltam és rájöttem, hogy a valódi élet érdekesebb, mint a böngészőt frissítgetni.
9.-ben hagytam abba. elég erős gimibe mentem, nehezen osztottam be az időmet és nem tudtam még hogyan kell tanulni.
utána lassan belerázódtam a suliba. megint olvasni kezdtem(tableten) pár hónapig. nem olyan sokat már, kb havi 20 könyvet. aztán megismertem a mostani páromat.ezután suliban voltam, vele voltam és utána tanultam.. azaz megint abbahagytam az olvasást..
most egyetemre járok(reál irányban tanulok).
és hónapok óta egyre többet gondolkozok, hogy jó lenne megint olyan sokat olvasni. pl meglátok a buszon vagy előadáson valakit, aki teljes átéléssel olvas..annyira irigylem.
most nagyon jó órarendem lett, lesz szabadidőm.
holnap odarakom a karácsonyra kapott egyik könyvet. buszon és lyukas órában elkezdem majd.
remélem sikerül megint visszarázódnom és nem lesz semmi, ami miatt abbahagynám.:/ mert szerettem nagyon olvasni, főleg sorozatokat.
majd még írok ,hogy sikerült -e.
és a helyesírásért bocsi, nem vagyok benne otthon.
egyébként tényleg az a típus voltam mindig is, hogy nem volt megállás:D egy könyvet kivégeztem, de jött a következő része. ha nem volt, akkor az adott író többi könyvét olvastam tovább. ha azzal végeztem, akkor jött egy következő könyv..utána annak az írójára kattantam rá:D tehát volt olyan év, amikor mindössze 3-4 írótól olvastam. de tőlük minden művet..
írok még ,hogy sikerült -e és megint könyvmoly lettem -e.:)
13# teljesen egyetértek. kezdem úgy érezni, hogy minden egyes perc elpazarolt, amit neten lógva töltök. (kivéve ez a mostani:D ez most kivételesen hasznos, ráébredtem pár dologra)
köszi a válaszokat!
9#-re reagálva. nem kell elhinni, tényleg bármit állíthat itt az ember magáról.
de tényleg így volt, ahogy írtam a kérdésben.. 150 oldalas könyvekből akár többet is elolvastam egy nap. hosszabb könyvek esetén 1 nap, vagy max 2 kellett.
de a minimum 150 oldal volt, annál rövidebb könyvet nem nagyon olvastam emlékeim szerint. de átlagban 300 oldalt mondanék.nyilván volt 700-800 oldalas is(nem csak a Harry Potter) de ritkábban.
egyébként van egy kis füzetem amiben pár évig vezettem az elolvasott könyveket dátummal. ha valakit érdekel majd töltök fel belőle képet. volt amikor nem volt kedvem írni minden könyv után, hanem egy hétre visszamenőleg felsoroltam az elolvasott könyveimet:)
amúgy általánosban rengeteg időm volt. tanulni nem igazán tanultam semmit. mivel elég gyenge suliba jártam, az órán figyeltem. ez elég volt a kitűnőhöz.
nem mondom,hogy sose tanultam, mert nyilván témazárók előtt átolvastam a könyveket, meg ha volt házi megcsináltam. de ez maxi napi fél óra volt. de általában nem volt ennyi sem..
barátaim meg nem igazán voltak általánosban. max a suliban elvoltunk, de utána nem találkoztam velük. nyáron is főleg otthon dekkoltam..
a gimivel lettek barátaim + léptem kapcsolatba a másik nemmel.
On: Hát persze. Csak te határozod meg a kitartásodat, akaratodat.
Off:
300-400 könyv / év? Egy év 365 nap.
Azaz 9 éves korodtól le se tedted a könyvet? Az év minden napján-és minden másnapján - (másik) könyv volt a kezedben?
Mellesleg - csak feltéve - regényeket olvasván neked választékos lenne a szókincsed -pláne 9 éves korod óta.
Már bocs, de ezt NEM hiszem el.
eléggé elveszi az ember kedvét , amikor leírja a problémáját, erre jön pár hülye, hogy ez kamu .. kívánom, hogy te is kérj segítséget, de csak ilyen hitetlenkedő válaszokat kapj..
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!