Mi a problémám?
Agyadban vannak dolgok amik miatt így működsz.
Ez fura de egyben nagyon hasznos.
Miért lennél debil? Más vagy, ennyi. Örülj neki és rajzokkal magyarázz.
Ezzel én is ugyanigy vagyok. Csomószor még beszélgetés közben is, amikor olyan ember beszél hozzám, akinek kicsit se érdekel a mondandója, elkalandozok és csak akkor veszem magam észre, mikor visszakérdeznek, hogy nekem mi a véleményem a témáról, én meg igy: Öööö..nem is tudom...(..Azt se tudom, miről van szó..) :D De legalább megnyugtat a tudat, hogy csak nem vagyok fogyatékos xD Mondjuk nálam is most jelentkezett ez a dolog 2-3 éve, mióta középsulis lettem, azelőtt rengeteget olvastam, meg pl. alig kellett tanulnom az iskolában, mert attól, hogy órán figyeltem a tanárra, megjegyeztem kb mindent, amit mondott, most meg egy könyvet nem birok elolvasni, mert aközben is mindig elterelődik a figyelmem és csak oldalak múlva tűnik fel, hogy semmire nem emlékszem abból az X oldalból, amit elolvastam most, meg az iskolában is, még ha irjuk is órán a vázlatot a füzetbe, ha a tanár visszakérdez egy 5 mondattal ezelőtti dologra, már nem is emlékszem rá, hogy egyáltalán szó volt olyanról. :/ Fogalmam sincs, mitől lehet.
18L
Meg nem értett szavaid vannak, szerintem. Azok pontosan ezeket a jelenséget okozzák, amit leírtál.
Ezek egyszerűen olyan szavak, amiket az ember nem ért,
félreért vagy nem teljesen ért a nyelvben.
Aprónak és jelentéktelennek tűnhet ez a dolog, de valójában a z írott és beszélt kommunikáció kulcsa.
Egy bizonyos kor után él egyfajta elképzelés az emberekben, hogy mivel felnőtt, ezért mindent ért, amit mondanak az embernek a nyelvben.
Ha úgy gondolsz a nyelvre, mint egy kódra/titkosírásra, akkor lesz egy elképzelésed arról, hogy mit beszélek, mert valójában az, csak nem próbáljuk meg "titkosnak" megtartani.
A jelenségek ezek:
Egyfajta mintha ott sem lenne érzés.
"Üres" fej
A tanulás/olvasás abbahagyása.
A kezelés erre az, hogy 1. tudsz erről a jelenségről. 2. Utánanézel minden olyan szónak, amit nem vagy nem teljesen értesz egy olyan szótárban, ami nem ad még több ilyen szót. Javaslom a wikiszótárt a neten, a Magyar Értelmező Kéziszótár egy kalap szar.
Hihetetlennek hangzik, hogy ilyen egyszerű lenne a megoldás, tudom.
Ne higyj nekem, csak próbáld ki. Ha eleget csinálod, meglátod, megszűnik ez a jelenség.
Az, hogy egyáltalán felfigyeltél rá, és rákérdezel, szerintem elég magas intelligencia szintre utal.
Meg a kérdésed leírásából sem látszódik, hogy debil lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!