Gáz 22 évesen újrakezdeni az egyetemet?
20 évesen érettségiztem (5 osztályos gimnáziumba jártam), 3 félévet tanultam egy szakon, de rájöttem, hogy nem tetszik/nem szeretnék ilyen munkakörben dolgozni később. Így most ujrafelvételiztem, szeptemberben kezdek egy másik egyetemen, teljesen más szakon.
Szerintetek nagyon ciki? Így kb 25-26 éves koromra lenne meg a diplomám. Eddig csak nyáron dolgoztam, mert az egyetem mellett nem volt elég időm dolgozni és tanulni is.
Nem gáz. Sőt, mindig tudni kell váltani.
Akár 30, 40 éves korodban is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy valami teljesen mással kell majd foglalkoznod, mást kell majd tanulnod.
Azért sem gáz, mert magamból kiindulva középiskola utána rögtön nem tudja még mindenki, hogy mivel akar foglalkozni. Én ilyen voltam. Nem volt még annyi élettapasztalatom, hogy tudjam, hogy merre induljak. Családban sem volt előttem ilyen minta, vagy támogatás.
Én is később jöttem rá, hogy mit tanuljak, mondjuk én már munka mellett csináltam, mert kellett a pénz.
Ha van jövőképed és vannak konkrét céljaid, akkor egyáltalán nem gáz. Akkor lenne esetleg nagy probléma, ha a mostani szakoddal sem találnád meg a számításaidat, de remélem nem így lesz. Azzal azért számolj, hogy így már csak 9 államilag támogatott féléved lesz, de gondolom ez nem okozhat olyan nagy problémát. Az önéletrajzban nem tudom, mennyire néz ki jól egy ilyen "lyuk", de ha elég nagy szaktudásod lesz, szerintem a munkáltatókat nem fogja zavarni. Én is most vagyok egyetemista, 1 évet csúszok, így csak 24 éves koromra lesz meg normál esetben a diploma, de ez engem így is rettenetesen zavar. Viszont mindig azzal nyugtatom és motiválom magamat, hogy nem orvosnak tanulok és közel van az alagút vége. :D
Őket igazán nem irigylem (persze nem véletlenül választották ezt a hivatást), én képtelen lennék annyi időn keresztül görnyedni a könyvek előtt és utána rezidensként a mindennapjaimat élni. Brrr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!