Mitől vagyunk ilyen álszentek? Más országokban is ez megy? (többi lent)
Nekem van egy olyan teóriám, hogy a becsületes(nek induló) politikusjelölteket hamar kisöprik a pályáról, így nem is hallasz ilyesfélékről.
Magamat pedig ismerem. Több (többnyire inkább csak mások szemében) nem becsületes dolgot elkövettem már, de ez a fajta erkölcstelenség nálam nem férne bele. És ezzel nem fényezni szeretném magam, mindössze az átlagnál empatikusabb vagyok, aminek talán több hátránya van, mint előnye.
Borzasztóan egysíkú a gondolkodásod és nagyon egyszerű ember vagy. Ha te szereted a csokit, akkor mindenki szereti? Komolyan azt gondolod, hogy ha valami rád jellemző, akkor az mindenki másra is? Elárulom: Nem.
Én sem lopnék. Nézd már meg, mekkora fizetést kapnak. Egy év spórolásból olyan házat vennék, amilyet csak akarnék. Nem, nem 300 milliósat, mert feleslegesnek tartom. Nem, nem mindenkinek akkorák az igényei, mint neked. Nem akarok húdemenő kilátást, óriási fürdőt meg hasonlókat, mert feleslegesnek tartom.
Azért jó azon mosolyogni, hogy a saját tulajdonságod kivetíted pár millió emberre. Apámmal a faluban nem egyszer dolgoztunk idősebb embereknek ingyen. Biztos sunyiban loptunk tőlük, igaz? Jó pár még nálam is önzetlenebb embert ismerek, ők sem lopnának. Közöttük van, aki havonta 10-20 ezret adományoz.
"És hozzátenném azt, hogy nekünk is megvan/volt a lehetőségünk, hogy közéjük álljunk és ezzel foglalkozzunk. Mégsem tettük."
Az viszont látszik, hogy a politikai dolgokban minimális a tájékozottságod.
A helyzetbe beleképzeltem magam, úgy írtam a választ. Egyszerűen nincs igényem 300 millás házra. Tényleg rá kéne jönnöd, hogy nem vagyunk egyformák.
Pártokba könnyű bekerülni aktivistaként vagy hasonlóként, viszont képviselőnek, polgármesternek és hasonlóknak elég nehéz. Ha valakinek nincs egy kezdőtőkéje és egy nagy ismertségi köre, sosem fog semmit elérni a politikában. Sőt, még ezekkel sem garantált. Volt olyan ismerősöm, aki indult körzeti választáson és olyan is, aki polgármester választáson. Veszítettek, mert egyszerűen nem érdekeltek senkit.
Viszont van Fidelitaszos ismerősöm, akinek kb. kivan kövezve a jövője, mert az apja a városi közgyűlésben van.
Nézz már körül a válaszoknál... Rengeteg korrekt válasz van lepontozva. Szoktam válaszolni az ezo témában is. Próbáld meg ott leírni párszor, hogy nem a szellemek miatt nyikorog a padló és mindjárt kicsi lesz a %-od.
Szerintem mást értünk cool családi házon... Orbán évente kb. 20 milla körül keres. Ehhez vedd hozzá, hogy kaphat az ember szolgálati kocsit, benzinpénzt, telefonpénzt, meghívják vacsorákra, kap laptopot és még sorolhatnám. 10 millióból már elég jó házakat lehet venni, legalábbis az én igényeim szerint. Medencét pl. nem akarnék, mert teljesen feleslegesnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!