Szerintetek baj ha Hitler, Doktor House, Stewe Hawking a példaképem? Lent kifejtem mit, miért, hogyan.13/f
Hitler: Szerintem tiszteletre méltó amit véghez vitt. És nem! Nem az hogy emberek millióit öletett meg. Hanem az ahogy fellendítette Németország gazdaságát. Mondhatni sz@rból várat.
Doktor House: Tudom hogy egy sorozat, és hogy egy kitalált személy. De engem megfogott a személyisége, és szerintem nem elvetnivaló hogy így viselkedik, ha a háttérben ekkora elme lakozik. Az más hogy mit cselekszik, még ha jó is a vége a történetnek.
Hawking: Igazából ez szerintem nem baj, de ha a többit leírtam nem hagyhattam ki őt sem
Ők azok akikre "felnézek".
Ha azt mondanánk, hogy baj, másképp tekintenél rájuk?:D
Nemhiszem.
Szerintem normális dolog, hogy ők a példaképeid (na jó, Hitler neve egy kicsit megijesztett, hogy "úristen, miért pont ő"...de a kifejtés alapján megértelek)...
Szerintem inkább az a furcsa, hogy nekem egy olyan ember a példaképem, akiről még a neten is alig lehet találni valami infót, nem pedig az, amikor ennyire közismert személyek...:DD
(Na meg ugye, az, hogy kit választasz példaképnek, később változhat...^^)
Ja és Hitlert szerintem se hangoztasd túlságosan (részletes elmagyarázás nélkül legalábbis), mert ő egy annyira negatív személy a történelemben, hogy szinte mindenkinek rossz jut az eszébe róla...(:
De ja, az eredeti kérdésre válaszolva, egyáltalán nem baj.:D
13/l :'D
Hitler úgy "lendítette fel" a német gazdaságot, hogy állami megrendelésekkel felépíttetett egy hatalmas hadsereget és hadiüzemeket építtetett.
-Ez háborús konjunktúra nem igazán a gazdaság rendbetétele.
-Továbbá úgy szerzett forrásokat, hogy meggyilkolta a zsidónak, vagy bármi másnak kikiáltott ellenségeit és elrabolta államilag a vagyonukat. Ez sem egy követendő minta.
-Továbbá úgy tette "gazdaságossá" az egészségügyet, hogy a krónikus betegeket, fogyatékosokat orvosi segédlettel, családjuk tudta nélkül, az eutanázia-projekt keretében kivégeztette.
-Továbbá bevezette a rabszolgaságot a koncentrációs táborokban és így hatalmas tömegű ingyen munkaerőt juttatott néhány nagyvállalatnak.
-Továbbá államilag szervezett professzionális pénzhamisítást mindenféle külföldi fizetőeszköz ellen és piacra dobta a hamis fontot, dollárt, svájci frankot stb.
Hát ez nem valami gazdasági csoda, hanem egyszerű állami szintre emelt szervezett bűnözés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!