Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetnék egyszerű ember?

Hogyan lehetnék egyszerű ember?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű, aranyos és boldog életet szeretnék...

A gond ott kezdődik hogy a kelleténél jobban túlbonyolítok és túlgondolok mindent, bizalmatlan és gyanakvó vagyok, szorongok, nehezen nyílok, magamba forduló vagyok.

Szeretnék közvetlen és laza lenni, könnyed természetű úgy mint mindenki más. Át szeretném programozni magam, mert egyszerűen élhetetlen, főleg szociálisan az egész személyem, világom. Boldog szeretnék lenni, csak ennyit akarok.

Állandóan elemzek mindent, mindenkit, de magamat leginkább. Pszichésen és testileg is. Hiphochonder vagyok, az elmúlt két hétben 4 féle betegséget diagnosztizáltam magamon. Amikor kitalálom ezeket a betegségeket, 100%osan biztos vagyok bennük és az aggodalon sokszor halálfélelemig fokozódik bennem.

Állandóan baromságokról filozofálok magamban, ahelyett hogy normális hétköznapi dolgokra figyelnék, csak valamiért nem izgat annyira a mindennapi élet, se a kötelezettségeim.

Képtelen vagyok kezdeményezni emberi kapcsolatokat, nagyon szerencsétlen vagyok ilyen téren.

Nagyon beteges dolgokra vágyom, pl. Különböző drogok kipróbálására, huligán életmódra, lázadásra, züllésre, rombolásra, mértéktelen bulizásra vagy éppen csak a magányra, a semmittevésre, az alkotásra. Mindig kitalálok valami hülyeséget, de legtöbbször a megvalósításához már lusta vagyok. Pl. Elképzelek történeteket, filmjeleneteket, klippeket, rajzokat, festményeket, tárgyakat, nem létező helyszíneket, karaktereket. Állandóan fantáziálok.

Van amit megvalósítok de semmi értelmét nem látom ennek se mert csak magamnak csinálom.

Ha ránézek magamra egy esetlen, borúlátó, problémás embert látok, aki egy önmagával örökös küzdelemben áll, aki csak egy elméleti síkon képes megélni az életet.

Úgy érzem jobb lenne végre befejezni ezt, és elkezdeni normálisan élni. Kapcsolatokat építeni, egy normális hobbit találni, egy rendes párkapcsolatot, a karrieremet építgetni, egyszerűen, boldogan élni. Nevetni, élvezni a mindennapokat. De leginkább a személyiségemet kéne átformálni, hogy ne éljek ennyire a saját világomban.

Elegem van az introvertáltságból és ezekből a hülye címkélből, meg személyiségtipusokból is amelyek el akarják hitetni, hogy ilyennek születtem és kész el kell fogadnom. Mert vannak egyszerűen élhetetlen típusok, pl (mbti) az intj, intp vagy mondjuk bármelyik introvertált.

Ezt csak az tudja, aki ilyen típusú. Nagyon nehéz.

Szeretnék megváltozni, és érdekelne hogyan lehetne? Létezik ilyen? Menjek pszichológushoz?

2016. jan. 18. 02:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Én is PONTOSAN ilyen vagyok csak kevesbe hiphochonder. Nagyon rossz így élni. Vegyél magadon erőt és tedd meg amiket írtál. Ha találsz olyan hobbit ahol emberekkel kell lrnni onnantól már minden jön magától. Én baráti társaságba szerencsere megfeledkezem ezekről a hülyeségekrol.

Hajrá! :)

2016. jan. 18. 03:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Szarj le mindent
2016. jan. 23. 12:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem depressziós vagy. Menj, igen. A fantáziálás jó dolog, csomó alkotáshoz kell. Kezdj bele egy regénybe, és a főhős legyen hipochonder
2016. jan. 23. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!