Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak itt két nemzetiségű...

Vannak itt két nemzetiségű emberek?

Figyelt kérdés
Beszélitek a másik nyelvet? Hogy éltek ezzel a lehetőséggel?Mindenki véleménye érdekel, de főleg a korombelieké!Én félig norvég vagyok 15/F

2016. jan. 17. 19:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Hogy érted a két nemzetiséget?

Állampolgárságról beszélsz?

2016. jan. 17. 19:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Például ha apukád magyar anyukád japán. Általában ez két állampolgársággal jár.
2016. jan. 17. 19:17
 3/6 anonim ***** válasza:
félig lengyel- félig magyar vagyok. sok külföldi haverom van a családban pedig még több ilyen barátja van pl. anyumnak. csajoknak is bejön és mindig megkérdezik, honnan ered a családban ez a név.. hátranya nincs, csak előnye van. kivéve gyerekkorban, amikor "korcsnak" "bevándorlónak" neveztek.. de az ilyeneket csak sajnálni tudom. valamilyen szinten nehéz vele élni, mert van egy fajta hazafias beállítottságom. de a félvérségem miatt nem kötődök szélsőségekhez, habár nem hiszem, hogy ez gátló tényező ,ha az ember félig magyar és annak is érzi magát. én magyar állampolgár vagyok, de a lengyelekkel is jól kijövök/elbeszélgetek. lengyel-magyar két jó barát. diplomácia kapcsolatok szempontjából is jó.. üzletek kiépítése, kapcsolatok.. :)
2016. jan. 22. 20:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Ugyan így érzek én is! :D Köszönöm szépen a kommentedet. Igazából tényleg nagyon jó két nemzetiségűnek lenni, de sokszor piszok nehéz. Pl nehezen megy a nyelvtan,ha megkérdezik milyen nemzetiségű vagyok akkor könnyebb lenne azt mondani hogy csak magyar vagy csak norvég de ehelyett mindig azt mondom hogy norvég-magyar.
2016. jan. 26. 21:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Pennsylvania-ban születtem. Apukám Amerikai, anyukám Magyar. 8 éves koromig ott éltünk. Majd az anyukám felőli nagymamám nagyon rosszul volt, így Magyarországra költöztünk. 23 éves koromig éltem ott. Az egyetem után vissza mentem Amerikába. Ott 1 évig voltam, mert megismertem a jelenlegi férjemet. Aki Ausztrál állampolgár és kiküldetésben dolgozott Amerikába. Mikor ő ment haza én is mentem 4 hétre hozzá Ausztráliába. Majd vissza Magyarországra a szüleimhez. 2 hónapra. Esküvőt szerveztünk, jött a párom Magyarországra össze házasodtunk, majd együtt vissza mentünk Ausztráliába. A férjem után megkaptam én is az Ausztrál állampolgárságot. Így jelenleg Amerikai, Magyar és Ausztrál állampolgár vagyok.

Anyanyelvi szinten beszélem az Angolt és a Magyart.

Társalgási szinten a Portugál és Olasz nyelveket beszélem. Számomra nem volt nehéz a nyelvtanulás.

2016. febr. 7. 13:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Ejha! :D
2016. febr. 27. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!