Jogosan várhattam volna el egy köszönömöt (a többi lent)?
Tavaly mi egy thaiföldi vonaton hagytuk fent a pénztárcát amiben minden benne volt. Pénzünk, bankkártyák, jogosítványok. Amikor észrevettük, hogy nincs meg, ott álltunk az állomáson megdöbbenve, hogy most hogyan tovább. Végül bár nem reméltünk sokat, szóltunk a vasútnál, hogy X vonaton utazva elhagytuk a pénztárcánkat. Pár telefon, majd a vasutas elővette a mobilját, hogy most küldtek egy fényképet, nézzük meg. A férjem jogsiját lefényképezték, hogy a vasutas leellenőrizze ugyanaz a személy van mellette. Elmondták, hogy a kalauz találta meg. Jött a vonat, felszálltunk, a kalauz odajött, hogy ő találta meg, leadta X állomáson. Annyira boldogok voltunk, hogy adtunk neki 500 baht jutalmat. Ez nekünk mindössze 10 font volt ami nem egy nagy összeg. Neki egy havi fizetése.. Mi úgy éreztük, hogy hálásnak kell lennünk a becsületességért, mert bizony a nyaralásunk tönkrement volna ha nem kaptuk volna vissza.
Ezért úgy gondolom, hogy ha jutalom nem is, de egy "köszönöm, hogy visszaküldted" mondat illet volna. Főleg ha belegondolunk, hogy mennyi utánajárás, idegesség lett volna ha nincs meg.
Szóval annyit csináltál, hogy az iratokat leadtad egy ismerősödnek aki a saját idejét felhasználva elvitte a családnak?
Én ezért nem várnék köszönömöt, ugyanott vagy mintha átadod a buszsofőrnek. Plusz gondolom a család megköszönte annak aki elvitte hozzájuk.
Más lett volna a helyzet, ha felülsz a buszra és elviszed nekik, de azért mert tisztességes emberként jártál el nem értem miért vársz dísztáviratot.
Tulajdonképpen tényleg az ismerősödnek jár köszönet, amiért elvitte a gazdának. Az, hogy nem dobtad ki az iratokat, önmagában nem egy nagy hőstett. Ennyi erővel mindenki köszönettel tartozik nekem, akit nem ütök meg, amikor elmegy mellettem az utcán?
Természetesen jót cselekedtél, és ezért legyél is büszke magadra, de az elismerést elvárni hiúság.
"Ha az ismerős nem viszi el, akkor felhívtam volna őket, hogy ha lehet, akkor jöjjenek érte, örüljenek, hogy megtaláltam, és hiánytalanul visszaadok mindent, és pénzt sem kérek érte."
Nem vártál jutalmat, de azért örüljenek, hogy ilyen nagylelkű vagy, hogy pénzt se kérsz amiért tisztességes ember módjára viselkedsz és hiánytalanul vissza adod a cuccait :D Vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!